In Donald Duck 12 - 2017 lees je hoe Chef Mario een eh... smakelijk recept bedenkt voor het elftal van FC Duckstad. Hieronder vind je nóg zo'n fijn recept van Chef Mario! Veel kookplezier.

Reuzel-pastinaak-vijg-rijststoofpot voor elf personen.

Ingrediënten:

Dit recept duurt twee dagen om te maken. Dus snel met je boodschappen de keuken in!
  • Dertig pastinaken
  • Een flinke homp reuzel
  • Een handje rijst
  • Een emmer aardappelschillen
  • Elf haringstaartjes
  • Gestampte vijgenpuree
  • Een fles appelazijn
  • 231 lichtroze AhTjoe-peperkorreltjes
  • Een bus poedersuiker
  • Een kilozak Mjammie Miauw kattenbrokken voor kittens.
  • Acht liter champignonsoep
  • Een blikje tomatenpuree
TIP! Zo test je of je pastinaak rijp is: bijt met je voortanden in het staartje van de pastinaak. Sluit je rechteroog en doe je pink omhoog. Smaakt de pastinaak naar zeekomkommer? Dan is 'ie helaas nog niet rijp. Smaakt het meer naar karton? Dan heb je een rijpe pastinaak te pakken!

Zo maak je het:
Stap 1

Laat de reuzel smelten en voeg het handje rijst toe. Doe dit met je linkerhand, anders mislukt het gerecht! Meng ondertussen de appelazijn met de vijgenpuree en 34 lichtroze AhTjoe-peperkorreltjes.

Stap 2
Gooi de pastinaken met de aardappelschillen in een enorme pan en giet de champignonsoep erbij. Gooi na twee minuten de resterende AhTjoe peperkorreltjes erbij en het blikje tomatenpuree. Laat een dag koken en heel belangrijk: BLIJF ROEREN.

Stap 3
Verbrijzel de kattenbrokken door deze in een theedoek te wikkelen en er flink op te springen. (En vergeet niet om te blijven roeren in de pastinaken)

Stap 4.
Gooi de reuzelrijst, de vijgenpuree en de pastinaken bij elkaar. Voeg als laatste de vijgenpuree toe. Pak een stamper en stamp het tot een stevige puree.

Stap 5.
Pak elf borden en schep ze vol. Bestrooi elke portie met een lekkere laag poedersuiker en leg er een haringstaartje op.

EET SMAKELIJK!

Lees de Bladzijde 45 van Donald Duck 11: Slechte slagzinnen van de Damesclub.