ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Voice-Action

Hey Google, ik wil praten met ‘De Donald Duck’!

Hoera! Tover je tablet, telefoon, Google Nest of Google Home maar tevoorschijn want Donald Duck Weekblad heeft iets nieuws: een voice-action!

Los de grappigste raadsels op, lach samen met de hele familie om vrolijke Donald Duck moppen en speel de Donald Duck Quiz (alleen óf samen met je vrienden).

Je hoeft er alleen maar naar te vragen: "Hey Google, ik wil praten met 'De Donald Duck'!"

Hoe werkt het? Probeer het nu!

Op je Google Home of Google Nest

1. Zorg dat de microfoon is ingeschakeld en je Google Home of Google Nest is verbonden met het internet.

2. Zeg ‘Hey Google, ik wil praten met De Donald Duck’.

3. Kies voor de Duck Quiz en test je kennis, alleen of met je vrienden! Heb je meer zin om te schateren? Vraag dan om moppen of raadsels uit de Moppentrommel!

Op je tablet of telefoon

1. Zet het geluid van je tablet of telefoon aan en open de Google Assistant app.

2. Zeg of typ ‘Hey Google, ik wil praten met De Donald Duck’.

3. Kies voor de Duck Quiz en test je kennis, alleen of met je vrienden! Heb je meer zin om te schateren? Vraag dan om moppen of raadsels uit de Moppentrommel!

 

Wat is de Google Assistant?
De Google Assistant kan jou bij van alles helpen. Zo kan ze je het laatste nieuws of het weer van vandaag vertellen. Jij stelt een vraag en zij geeft er antwoord op. Maar het is natuurlijk nog veel leuker om te kwaken met ‘De Donald Duck’!

Je hoeft er alleen maar naar te vragen: "Hey Google, ik wil praten met 'De Donald Duck'!"

Wat heb ik nodig om met 'De Donald Duck' te praten?
Om met de voice action van ‘De Donald Duck’ te kunnen praten heb je een werkende internetverbinding en een tablet, smartphone of (slimme) speaker met Google Assistant functionaliteit (zoals bijvoorbeeld een Google Home of Google Nest) nodig. Op een smartphone of tablet dient de gratis Google Assistant app geïnstalleerd te zijn, op de Google Home of Google Nest is dit al ingebouwd.
Waar download ik de gratis Google Assistant app?
 • Heb je een iPhone of iPad? Download de Google Assistant app dan hier
 • Heb je een Android tablet of smartphone? Download de Google Assistant app dan hier

Vraag vòòr het downloaden van de gratis Google Assistant app toestemming van je ouders.

Wat moet ik doen om met ‘De Donald Duck’ te praten?

Op je telefoon of tablet

 • Stap 1: Open de Google Assistant.
  Zorg dat je de Google Assistant app gedownload hebt op jouw smartphone of die van je ouders. Open de app… en je bent klaar om te beginnen!
 • Stap 2: Zeg: “Hey Google, ik wil praten met ‘De Donald Duck’!”
  Je kunt dit trouwens ook typen. Daarna krijg je de mogelijkheden te horen!
 • Stap 3: Wat kies jij?
  Zeg dat je de Duck Quiz wilt spelen en test je kennis. Dit kan samen met je vrienden, maar ook in een single-player modus. Heb je meer zin om te schateren? Vraag dan om moppen of raadsels uit de Moppentrommel!

Let op: niet vergeten “De” Donald Duck te zeggen!

Op je slimme speaker

 • Op een Smart Speaker werkt de voice service bijna hetzelfde als op je smartphone. Alleen doe je hier alles met spraak en kun je niet typen. Zeg “Hey Google, ik wil met De Donald Duck praten” en kies voor de Duck Quiz of de Moppentrommel!

Let op: niet vergeten “De” Donald Duck te zeggen!

Spreek ik echt met Donald Duck via de voice-service?
Nee, je spreekt niet echt met Donald zelf. Hij heeft het te druk met munten poetsen en bovendien zou je zijn schorre gekwaak toch niet verstaan! Wel kom je in contact met Donald Duck Weekblad. Je kunt kiezen uit de leukste Duck Quiz en de vrolijkste moppen en raadsels uit Duckstad!
Wat kan ik allemaal doen met de Donald Duck voice-action?
Met de Donald Duck voice-action kun je luisteren naar de grappigste moppen en raadsels uit oom Donalds Moppentrommel. Ook kun je je vrienden uitdagen om de Duck Quiz te spelen. Test je algemene kennis én die over Donald Duck en Disney. En er komt binnenkort nog veel meer aan!
Wat kost ‘De Donald Duck’ voice-action?
Het gebruik van ‘De Donald Duck’ voice-action is helemaal gratis, praten met ‘De Donald Duck’ kost je dus alleen wat tijd.
Waarom is ‘De Donald Duck’ alleen beschikbaar op Google Assistant?
Op dit moment is Google Assistant de enige Nederlandse sprekende voice-assistent met de mogelijkheid tot het maken van actions.
De Google Assistant begrijpt mij niet, wat doe ik verkeerd?

Wat vervelend dat de Google Assistant je niet begrijpt. Google werkt er hard aan om dit snel te verbeteren. Hierbij een paar tips:

 • Probeer het nog eens, wellicht heeft Google Assistant je niet goed verstaan.
 • Vergeet niet om “De” Donald Duck te zeggen als je de voice-action van Donald Duck Weekblad wilt opstarten.
 • Zorg dat de taal van je telefoon, tablet of slimme speaker op ‘Nederlands’ staat. Je kunt dit aanpassen bij je systeeminstellingen.
 • Zorg dat er één persoon tegelijkertijd tegen de Google Assistant praat.
 • Zorg voor zo min mogelijk achtergrondgeluid tijdens het praten met de Google Assistant.
 • Wacht met praten totdat er op je slimme speaker 4 brandende lampjes verschijnen of de Google Assistant app 4 gekleurde stippen laat zien.
 • Controleer of je nog in een andere action bent, mocht dit het geval zijn dan kun je Google vragen om te ‘stoppen’.
 • Mocht de Google Assistant app je niet begrijpen, dan kun je ook proberen om te typen.
Hoe zit het met mijn privacy en de veiligheid van mijn gegevens bij het gebruik van de action?

Iedere conversatie met ‘De Donald Duck’ krijgt een uniek ID, waaraan enkele gegevens worden gekoppeld. Daaronder vallen bijvoorbeeld de datum en het tijdstip van de sessie en (een transcriptie van) de interactie. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij de action verbeteren. Dit is vergelijkbaar met een zoekopdracht op Google of het bezoeken van een webshop.

Donald Duck Weekblad vraagt in ‘De Donald Duck’ action géén persoonsgegevens uit en we beschikken niet over de audiobestanden van de interacties. De content en action is vooral vrolijk en voor plezier ontwikkeld. Bekijk ons privacy- en cookiebeleid voor meer informatie.

De interactie met ‘De Donald Duck’ wordt gefaciliteerd door Google, daarom draagt ook Google verantwoordelijkheid voor jouw gegevens. In hun Privacy Policy lees je hoe Google gegevens over haar gebruikers verzamelt en wat jouw rechten zijn.

Kan ik straks nog meer met 'De Donald Duck' en Google Assistant?
Ja! De makers van Donald Duck Weekblad werken aan nog meer functies voor 'De Donald Duck' voice-action en hopen in de toekomst ook al je Donald Duck vragen te kunnen beantwoorden!

Heb jij goede ideeën en wil jij meedenken met de makers van Donald Duck Weekblad? Geef je dan snel op als DuckDenker!