ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Veelgestelde vragen

Wie zijn de ouders van Kwik, Kwek en Kwak?

De moeder van Kwik, Kwek en Kwak is Donalds zus, Dumbella. Omdat Dumbella als astronaut naar de maan vertrok, zijn haar drie kinderen bij Donald komen logeren. Over de vader van de neefjes is jammer genoeg niets bekend. Lees meer over Dumbella in de Duckipedia!

Is Guus Geluk een gans of een eend?

Guus is een neef van Donald, dus is het logisch dat hij minstens voor een deel eend is. Als je naar de stamboom van de familie Duck kijkt, zie je hoe dat kan. Guus’ vader, Fortunus Geluk, was een gans. Zijn moeder was een eend. Guus is dus eigenlijk een half-eend!

Waarom hebben Donald en Katrien dezelfde achternaam?

Donald en Katrien heten allebei ‘Duck’. Dit is puur toeval! In Duckstad wonen nu eenmaal veel eenden met de achternaam ‘Duck’, het is daar een veelvoorkomende naam. Net zo veelvoorkomend als de namen ‘Jansen’ en ‘De Vries’ zijn in Nederland!

Hoe wordt mijn brief de Brief van de Week?

Elke week krijgt Donald een enorme stapel berichten binnen via e-mail, Facebook, Twitter en Instagram. Uit deze stapel kiest hij de leukste, grappigste en origineelste berichten uit voor een plekje in zijn Brievenbus. En de aller-, allerleukste berichten? Die verdienen een plaatsje als Brief van de Week. Je kunt zelf ook een brief insturen. Wie weet zie je jouw berichtje dan een keer terug in de Brievenbus!

Moet je per se een mailtje sturen om in de Brievenbus te komen?

Het makkelijkst is als je een berichtje verstuurt via deze pagina, maar je mag je berichtje ook via Facebook, Instagram, Twitter, of de papieren post versturen. Alle berichtjes doen mee voor een plekje in de Brievenbus!

Ik heb meegedaan aan een wedstrijd. Hoe weet ik of ik heb gewonnen?

Als je hebt gewonnen, krijg je je prijs vanzelf thuisgestuurd. Gefeliciteerd!

Ik wil graag een project voor school doen over Donald Duck! Mag ik op bezoek komen?

Donald helpt graag iedereen bij spreekbeurten en werkstukken. Heb je het informatiepakket voor spreekbeurten bijvoorbeeld al gezien? Op bezoek komen in Duckstad is natuurlijk heel gezellig, maar als iedereen komt buurten, blijft er geen tijd meer over om elke week een Donald Duck te maken! Daarom kun je jammer genoeg niet langskomen. Een mailtje met vragen sturen mag natuurlijk wel altijd.

Wanneer is Donald eigenlijk geboren?

Donald kroop 9 juni 1934 uit het ei. Reken dus maar uit hoe oud hij inmiddels is! Lees meer over Donald op Duckipedia.

Hoelang bestaat de Donald Duck al?

In oktober 1952 verscheen het eerste nummer van het vrolijke weekblad Donald Duck, dat werd meegezonden met het damestijdschrift Margriet. Van deze eerste Duck werden maar liefst 2.500.000 exemplaren gedrukt en gratis thuisbezorgd! Als je naar het allereerste Donald Duck-logo kijkt, zie je dat het met een aantal margrietjes werd versierd. Dat kwam omdat de Donald Duck op de redactie van Margriet werd samengesteld.

Help, het antwoord op mijn vraag staat er niet tussen!

Geen probleem! Je kunt hier terecht voor je vraag aan onze klantenservice. Heb je een inhoudelijke vraag? Stuur je vraag dan naar Oom Donald!