ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Blunderhoekje

De leukste blunders uit Donald Duck Weekblad

Ondanks dat de makers- en tekenaars van Donald Duck hun uiterste best doen, sluipt er soms een foutje in. De leukste blunders verdienen een plekje in het blunderhoekje.

 

Bolletje ijs

Herinner jij je de voorplaat van Donald Duck 37 uit 2008 nog? Het lijkt er wel op dat het zogenaamde vierde neefje, Kwok, weer eens is langsgekomen! Op mijn hoofd zie je namelijk drie bolletjes ijs, terwijl Kwiks bolletje nog in het hoorntje zit. Dat is dus een bolletje te veel!

 

Tovenarij

Oom Dagobert spreekt in Donald Duck 25 van 2009 over tovenarij. En dan heeft hij het nog niet eens over de snelheid waarmee hij zijn zwembroek verruilt voor zijn normale kloffie!

Daisy

Katrien heet in het Amerikaans Daisy! Hoewel Katrien al vanaf nummer 2 uit 1952 avonturen beleeft, heeft iemand die een jaar later een verhaal in het Nederlands vertaalt, dat nog steeds niet in de gaten. Tien bladzijden lang wordt Katrien daarom in Donald Duck 15 uit 1953 op ieder plaatje Daisy genoemd.

Mensenhand

In de brievenbusstrip van Donald Duck 9 uit 2006 lijkt het wel of ik opeens een mensenhand heb! In werkelijkheid heb ik nog gewoon mijn eigen handen, hoor. Dit was een foutje van de inkleurder!

Kopje

In nummer 35 van 1993 ging het mis met het kopje van deze Donald-strip!

Opplakbaard

De professor uit Donald Duck 26 van 2009 heeft zeker een opplakbaard. Want op twee plaatjes van pagina 13 heeft hij plotsklaps geen baard meer!

Gijs.... of Guus?

Tja, oma wordt ook een dagje ouder!
(uit: Donald Duck 36-2007)

Knabbel en Babbel

In Donald Duck 27 uit 2005 heeft Babbel zijn buikje rond gegeten. Hierdoor paste hij niet door de ingang van het hol. Op pagina 33 is hij alleen ingekleurd als Knabbel (links)! Op pagina 34 heeft hij weer zijn eigen kleur (rechts).

Truitje wisselen

In Donald Duck 22 van 2012 lopen Lizzy, Juultje en Babetje door de dichte mist. Ze besluiten expres te verdwalen maar raken helemaal in de war. Aan het einde van de strip blijkt dat ook hun kleding goed in de war was. Babetje en Juultje hebben namelijk van truitje gewisseld!

Simsalavim

In Donald Duck 22 van 2012 vindt Magica een goedje uit waarmee al je vlekken verdwijnen: Simsalavim.
Maar blijkbaar is dit 'wondermiddel' hardnekkiger dan Magica dacht, want in onderstaand plaatje haalt het niet alleen vlekken weg, maar ook de veren op haar rechterhand!

Midas

"Zo, dat lijkt sprekend," zegt Midas in Donald Duck 16 van 2011 nadat hij zich heeft vermomd om de Booswichtenclub te foppen. Maar lijkt het wel zo sprekend? Want van een brilletje is in de spiegel niets te zien!

Twee petjes

Donald moet wel erg zenuwachtig zijn geweest toen hij in Donald Duck 2009-19 voor de rechter moest verschijnen. Van schrik had hij twee petjes meegenomen. Of zou de tekenaar een beetje verstrooid zijn geweest?

Verkeerde kant

Op bladzijde 44 van Donald Duck 29 - 1998 hebben Lizzy, Juultje en Babetje ruzie over de kortste weg naar Duckstad. Maar Juultje en Babetje gaan zo op in hun ruzie dat ze niet in de gaten lijken te hebben dat ze helemaal de verkeerde kant op wijzen!

Telegrambesteller

In Donald Duck 9 van 1952 brengt een telegrambesteller het bericht dat de Zware Jongens (ze heetten toen nog de Brandkastkrakers) ontsnapt zijn. Oom Dagobert schrikt zich een hoedje en antwoordt: "Goedenavond Sneeuwwitje en tot ziens, hoor!"
Dat sloeg natuurlijk nergens op!

Uierparade

Je zult niet gauw een koe met TWEE uiers tegenkomen. Behalve in Donald Duck 32 uit 1993, waar Madam Mikmak van de partij is. Toch is er dit keer geen sprake van een tovertruc, maar van een foutje van een Spaanse tekenaar, die meer naar stieren dan naar koeien keek! Olé!

Kwok!

En daar is weer een verschijning van het vierde neefje Kwok! In Donald Duck Extra 7 uit 1992 zitten er op een plaatje plotseling vier neefjes in de opblaasboot...

(Mensen)handje helpen

Willie moet Krijn, de hulp van Oma Duck's buurvrouw, een (mensen)handje helpen.
(uit: Donald Duck 48-2008)

Heb jij ook een blunder ontdekt?

Bekijk meer...