Neem gerust contact op

We helpen je graag telefonisch verder. We zijn elke werkdag bereikbaar van 9.00 tot 21.00 uur.

Bereikbaar van 09.00 - 21.00 uur

Algemene vragen Ducktypen

Direct contact met Donald Duck

Telefonisch contact

Direct contact met één van onze medewerkers?

Bel 088 - 550 01 43
Bereikbaar van 09.00 - 21.00 uur

Veelgestelde vragen

1

Wat is DuckTypen?

Donald Duck min icoon
Donald Duck plus icoon

DuckTypen is een online typecursus waarmee kinderen spelenderwijs blind leren typen. Fun en leren wisselen elkaar af waardoor uw kind gemotiveerd blijft de cursus te volgen. In totaal bestaat de cursus uit ruim 200 spelletjes en leeroefeningen! Het enige dat u voor deze cursus nodig heeft is een computer en een werkende internetverbinding. Zo kan uw kind thuis, op school of bij de oppas werken aan de cursus.

2

Krijgt mijn kind een diploma na het succesvol afronden van de cursus?

Donald Duck min icoon
Donald Duck plus icoon

Ja, zodra uw kind alle oefeningen en spelletjes van DuckTypen heeft voltooid, krijgt hij of zij een digitaal diploma. Dit diploma is voorzien van de naam van uw kind en ondertekend door Donald Duck. U kunt het digitale diploma zelf printen. Heeft u een Premium- of Familypakket besteld, dan ontvangt u ook een gepersonaliseerde Donald Duck en wordt het diploma thuisgestuurd. Binnen drie weken heeft u deze in huis.

3

Wat kan ik van de cursus verwachten?

Donald Duck min icoon
Donald Duck plus icoon

DuckTypen combineert oefeningen met verschillende, uitdagende spelletjes. Het spelelement maakt de cursus verrassend en motiveert kinderen te blijven spelen. De cursus is opgezet in samenwerking met erkende typedocenten en volgt een beproefde methodiek. Kinderen leren eerst losse letters en leestekens, waarna deze letters letterlijk door elkaar worden gehusseld. De nadruk ligt hierbij op de plaatsing van de handen van het kind op de verschillende letters en tekens op het toetsenbord. In een later stadium worden volledige woorden en zinnen getypt waarmee u kind artikelen schrijft voor de Duckstadkrant. Op basis van nauwkeurigheid en snelheid worden de typevaardigheden getoetst. In het ouderdashboard ziet u precies wat er in elk level van de cursist wordt gevraagd.

4

Is DuckTypen geschikt voor dyslectici?

Donald Duck min icoon
Donald Duck plus icoon

Ja, DuckTypen is geschikt voor kinderen met dyslexie. DuckTypen staat standaard ingesteld op de reguliere variant. Heeft uw zoon of dochter leesproblemen, dan kunt u via het ouderdashboard de cursus gemakkelijk omzetten naar de dyslexievariant.

5

Voor welke leeftijd is DuckTypen geschikt?

Donald Duck min icoon
Donald Duck plus icoon

DuckTypen wordt gespeeld door kinderen vanaf 7 jaar en kan in principe door iedereen (ook volwassenen) gevolgd worden. Wilt u weten of DuckTypen geschikt is voor uw zoon of dochter? Speel dan hier een gratis proefles.

6

Hoe bestel ik DuckTypen?

Donald Duck min icoon
Donald Duck plus icoon

Ga op deze website naar ‘Prijzen’ en druk op de knop ‘Cursus bestellen’. Wanneer u alle gegevens heeft ingevuld en de betaling heeft afgerond heeft u direct een ouderaccount. Hierin kunt u samen met uw kind een account aanmaken en meteen starten met de cursus. Bestelt u DuckTypen samen met een abonnement op Donald Duck weekblad? Dan ontvangt u uiterlijk drie weken na afsluiten een activatiecode waarmee u een ouderaccount kunt aanmaken.

7

Hoe kan ik betalen?

Donald Duck min icoon
Donald Duck plus icoon

Op DuckTypen.nl kunt u via iDeal betalen. U maakt daarmee het hele bedrag in één keer over. Zo kunt u direct een account aanmaken voor uw kind(eren) en krijgt u toegang tot de cursus van DuckTypen. Het is niet mogelijk in termijnen te betalen.

8

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet tevreden ben?

Donald Duck min icoon
Donald Duck plus icoon

Als u geen gebruik wilt maken van DuckTypen en nog niet met de cursus bent begonnen, dan kunt u binnen 14 dagen kosteloos annuleren. Valt de opzegging buiten deze termijn of bent u al met de cursus begonnen, dan kijken we in detail naar wat er aan de hand is en wat we kunnen bieden.

9

Wanneer ontvang ik de extra’s bij het Premium pakket?

Donald Duck min icoon
Donald Duck plus icoon

Heeft u een Premium- of Familypakket afgesloten? Dan krijgt u een aantal extra’s thuisgestuurd. Na ontvangst van de betaling ontvangt u de starterskit. De levering duurt ongeveer 6 weken. Heeft uw kind de cursus succesvol afgerond, dan krijgt hij of zij het diploma en een gepersonaliseerde Donald Duck thuisgestuurd. Deze worden binnen vier tot zes werkdagen geleverd.

10

Wat heb ik nodig om DuckTypen te spelen?

Donald Duck min icoon
Donald Duck plus icoon

Voor DuckTypen heeft u een computer nodig met internetverbinding en een QWERTY-toetsenbord. Een tablet werkt helaas niet. DuckTypen is gemaakt in Adobe Flash Player. Zorg er daarom voor dat u de laatste versie van Flash op uw computer heeft geïnstalleerd. Dit kunt u nagaan op de website van Adobe: http://www.adobe.com/software/flash/about/. De cursus kan in elke browser worden gespeeld. DuckTypen werkt optimaal bij gebruik van de browser Google Chrome. Gebruikt u Safari als browser? Kijk dan hier om Flash aan te zetten.

Direct contact met Donald Duck
Direct contact met één van onze medewerkers? Bel 088 - 550 0143 Bereikbaar van 09.00 - 21.00 uur