ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Maak een kijkdoos!

Oma Ducks boerderij in een doos!

Heb jij al eens een kijkdoos gemaakt? Zwaanzinnig, dan weet je al hoe het moet! Heb je nog nooit een kijkdoos gemaakt, geen probleem! We leggen je het hier uit: (geheimpje: het is heel makkelijk!)

Heb je ook al de kijkdoos van Donalds voortuin gemaakt? Nee? Klik dan hier!
Of Dagobert Ducks geldpakhuis? Klik dan hier!

Benodigdheden:

  • Schoenendoos
  • Schaar
  • Lijm/Plakband
  • (eventueel) Gekleurd doorzichtig papier
  • Duckstadse figuurtjes (hieronder te downloaden!)
  • Jouw tekenkunsten!

Stap 1: Knip een rond gat van 3 cm in de korte zijde van de schoenendoos: hierdoor ga je straks turen als je kijkdoos af is! Laat je ouders/verzorgers je hierbij helpen!

Stap 2: Kleur alle figuurtjes in die je wil gebruiken, knip ze uit en plak ze in je kijkdoos. De figuurtjes hebben een handige vouwlijn, daar kun je de lijm op smeren. Missen er nog figuurtjes of teken je ze zelf?  Teken ze zelf, knip ze uit (vergeet het vouwlijntje niet!) en plak ze erbij!

Stap 3: Eigen fantasie! Staan er bloemen in de wei? Of voeg wat stro en grassprieten toe! Misschien kun je van ijsstokjes een hek maken? Niets is te gek!

Stap 4: Heb je gekleurd doorzichtig papier? Knip dan een vierhoekig gat uit de deksel van de schoenendoos: 3 cm vanaf de randen! Plak het doorzichtige papier aan de binnenkant van de deksel.

Stap 5: Doe de deksel erop en houd je kijkdoos onder een felle lamp. WAK! De zon schijnt in Duckstad! ☀️

Heb je geen doorzichtig papier? Geen probleem, haal dan de deksel eraf tijdens het turen door het kijkgat, dan is Duckstad goed verlicht!

Download jouw kijkdoos figuurtjes!

Bekijk de tekenlessen!