ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Maak een kijkdoos!

Katriens voortuin in een doos!

Heb jij al eens een kijkdoos gemaakt? Zwaanzinnig, dan weet je al hoe het moet! Heb je nog nooit een kijkdoos gemaakt, geen probleem! We leggen je het hier uit: (geheimpje: het is heel makkelijk!)

Benodigdheden:

  • Schoenendoos
  • Schaar
  • Lijm/Plakband
  • (eventueel) Gekleurd doorzichtig papier
  • Duckstadse figuurtjes (hieronder te downloaden!)
  • Jouw tekenkunsten!

Stap 1: Knip een rond gat van 3 cm in de korte zijde van de schoenendoos: hierdoor ga je straks turen als je kijkdoos af is! Laat je ouders/verzorgers je hierbij helpen!

Stap 2: Kleur alle figuurtjes in die je wil gebruiken, knip ze uit en plak ze in je kijkdoos. De figuurtjes hebben een handige vouwlijn, daar kun je de lijm op smeren. Missen er nog figuurtjes? Teken ze zelf, knip ze uit (vergeet het vouwlijntje niet!) en plak ze erbij!

Tip: Zorg dat op de achterzijde van de kijkdoos Katriens huis is te zien. Dan lijkt het net alsof alles wat daarvoor wordt geplakt in zijn voortuin is, kijk maar: de nichtjes kamperen in de tuin en spelen in het opblaaszwembadje!

Stap 3: Eigen fantasie! Heeft Katrien gras in haar voortuin? Pluk wat sprietjes uit je tuin en plak ze erbij! Spelen de nichtjes met een bal? Misschien heb je thuis wel een knikker liggen die je erin kunt doen! Een paar bomen (lees: takjes uit de tuin 😉) erbij maakt het helemaal af!

Stap 4: Heb je gekleurd doorzichtig papier? Knip dan een vierhoekig gat uit de deksel van de schoenendoos: 3 cm vanaf de randen! Plak het doorzichtige papier aan de binnenkant van de deksel.

Stap 5: Doe de deksel erop en houd je kijkdoos onder een felle lamp. WAK! De zon schijnt in Duckstad! ☀️

Heb je geen doorzichtig papier? Geen probleem, haal dan de deksel eraf tijdens het turen door het kijkgat, dan is Duckstad goed verlicht!

Download jouw kijkdoos figuurtjes!

Bekijk de tekenlessen!