ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Maak je eigen flipboekje!

Maak je eigen flipboekje!

Denk je nu: "Een wattes?!" Een flipboekje!

Dat is een klein boekje, waarop je op elk kaartje een tekening maakt van jouw favoriete figuur. Op elk kaartje beweegt dat figuur een klein beetje meer. Als je alle tekeningen af hebt, leg je ze op elkaar en doe je aan de zijkant een nietje erin. En flippen maar: het lijkt net een kort filmpje! Springt Donald een gat in de lucht bij jou?

Ging dat een beetje te snel? Volg dan hier het stappenplan:

Tip: Kijk wat filmpjes op Youtube ervan!

Benodigdheden:

  • Potloden
  • Gum
  • Flipkaartjes (hieronder te downloaden!)
  • Nietje

Stap 1: Teken op elk vakje hetzelfde figuur die je hebt geleerd met de tekenlessen. Laten we voor het gemak Donald nemen. Op elk vakje teken je Donald die elk vakje een klein beetje meer beweegt. Let op: op elk kaartje moet Donald zo veel mogelijk op dezelfde plek zijn getekend. Doe dit een beetje rechts van het midden, zodat hij tijdens het flippen goed te zien is!

Waar kies jij voor? Gaat z'n arm steeds een beetje meer omhoog? Of maakt hij langzaam een sprongetje? Vliegt z'n matrozen petje mee?

Stap 2: Klaar met tekenen? Knip dan alle vakjes netjes over de lijntjes uit. Voorzichtig! Niet in je vingers knippen natuurlijk!

Stap 3: Leg alle losse kaartjes op elkaar. Let op! Leg ze wel in de goede volgorde! Bovenop ligt het eerste plaatje en onderop het laatste plaatje.

Stap 4: Doe een nietje in de linker zijkant van de stapel kaartjes. Zo wordt het een klein boekje. Laat je ouders je hierbij helpen!

Stap 5: En flippen maar! Hou met je linkerhand de kant van het nietje vast. Flip met je rechter duim het boekje! Zie je het figuur veranderen?

Tip: Begin eerst met een makkelijk figuurtje: zoals een worm. Dan zie je al gelijk een leuk verschil!

Download de flipkaartjes hier:

Download jouw flipboekje!

Bekijk de tekenlessen!