ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Zwartjas

Duckipedia: Zwartjas

Zwartjas is de tamme beer van Knappe Kitty, oom Dagoberts jeugdliefde uit Klondike. Hij bewaakt het oude goudzoekershutje van oom Dagobert, waar Knappe Kitty nu in woont.

Lang, lang geleden was oom Dagobert namelijk een jonge goudzoeker, die in het Noord-westen van Canada zijn eerste fortuin bij elkaar zocht. Hij maakte in het stadje Dawson kennis met Knappe Kitty, een mooie zangeres. Zij beroofde hem echter van zijn goudklomp. Wanneer oom Dagobert jaren later met Donald en de neefjes zijn oude goudzoekershutje weer opzoekt, blijkt dit bewoond te zijn. Maar voor de Ducks bij het hutje kunnen komen krijgen ze eerst een enge beer op hun pad.

 

Al gauw blijkt deze beer, Zwartjas dus, helemaal niet zo eng te zijn. Hij is de trouwe vriend van Knappe Kitty, die inmiddels in het hutje woont! Deze belevenissen zijn terug te lezen in het verhaal Terug naar Klondike, dat de Amerikaanse tekenaar en schrijver Carl Barks in 1953 maakte. Je kunt het terugvinden in het album Donald Duck als lijfwacht, nummer 112 in de reeks De beste verhalen van Donald Duck.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer