ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Zwarte Schim

Duckipedia: Zwarte Schim

De grootste vijand van Mickey Mouse is natuurlijk Boris Boef. Maar de gevaarlijkste en de meest geheimzinnige schurk tegen wie de bekende speurmuis het heeft moeten opnemen is toch wel de Zwarte Schim.

In de krantenstrip van 20 mei 1939 krijgt Mickey Mouse een telefoontje van commissaris O’Hara. De politie heeft dringend Mickeys hulp nodig in een geheimzinnige zaak. Onderweg naar het politiebureau wordt Mickey achtervolgd door een zwarte gedaante. Wie is deze vreemde snuiter? Een gehaaide inbreker in een zwart gewaad met twee gaten voor de ogen: daar heeft de Duckstadse politie al een tijd mee te kampen. Vreemd genoeg steelt de boef alleen maar camera’s. En dan ook nog van een bepaald merk. Wat steekt daarachter?

De Schim is een gewiekste insluiper. Dat blijkt wanneer zelfs op het politiebureau Mickey en O’Hara niet veilig lijken voor zijn streken. Zo speldt de Schim op klaarlichte dag een waarschuwingsbriefje op O’Hara’s jas en wordt Mickey ontvoerd. De gemaskerde schurk deinst nergens voor terug. Mickey wordt tijdens zijn speurtocht verschillende keren in de gruwelijkste vallen vastgezet. Gelukkig weet de spitsvondige muis telkens weer te ontsnappen.

Uiteindelijk weet Mickey de Zwarte Schim letterlijk te ontmaskeren. Deze gewaaddragende misdadiger blijkt een spion te zijn, die voor een buitenlandse organisatie een gevaarlijke formule moest bemachtigen. De Schim had de formule echter verstopt in een vrachtlading fototoestellen en alle toestellen waren inmiddels verspreid door Duckstad. Dit verhaal stond van 20 mei 1939 t/m 1939 in de Amerikaanse kranten.

De volgende verschijning van de Zwarte Schim is in het verhaal De terugkeer van de Zwarte Schim uit 1964. Wanneer iedereen denkt dat de Zwarte Schim veilig in de gevangenis zit, duikt hij opeens weer op. De Schim heeft gezworen wraak te nemen op degene die hem achter de tralies heeft gezet, dus Mickey kan zijn borst wel nat maken! Maar… de echte Schim zit nog gewoon in de bak! Uiteindelijk blijkt Goofy de gemaskerde boef te zijn. Door een klap op zijn bol was hij zijn geheugen kwijt, waardoor hij dacht dat hij de Zwarte Schim was.

Toch laat ook de echte Schim nog vaker van zich horen! Vooral de lezers van de Donald Duck pockets zullen weten dat de Zwarte Schim nog lang niet klaar is met zijn snode daden. Hierboven zie je dat zijn verstandhouding met andere schurken ook nog wel eens te wensen overlaat. Maar gelukkig is Mickey Mouse telkens weer van de partij om zijn plannen te dwarsbomen!

 

Hoewel…

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer