ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Zware Schoffies

Duckipedia: Zware Schoffies

De Zware Schoffies zijn de neefjes van de Zware Jongens. En het bloed kruipt waar ’t niet gaan kan. Want ook de Schoffies zijn geboren voor het boevenpad.

De kleine deugnieten treden voor het eerst op in 1965. In het verhaal That Motherly Feeling vragen de Zware Jongens aan niemand minder dan Madam Mikmak om op hun kleine neefjes te passen. De boeven hebben veel moeite om de bengels in het gareel te houden, maar Mikmak krijgt ze kalm door koekjes voor ze te bakken. Hoewel, het zijn niet de koekjes zelf die de Schoffies doen flauwvallen, maar het idee dat de oude heks er sprinkhanenpootjes in verwerkt! Dit Amerikaanse stripverhaal van de tekenaar Tony Strobl is in Nederland geplaatst in Donald Duck 25 van 1999.

Later komen de Zware Schoffies nog regelmatig langs. En ze maken niet alleen hun ooms het leven zuur, ook de Jonge Woudlopers en Willies briljante neefje Newton hebben het vaak met ze aan de stok. De Zware Schoffies logeren ook wel eens bij hun “Opaatje”, zoals in onderstaand verhaal uit 1967.

Hoe heten de Zware Schoffies over de grens?

Deens: B√łllespirerne
Duits: Die Knackerknaben
Engels: The Beagle Brats
Fins: Karhunpennut
Frans: Les mini-Rapetou
Italiaans: Bassottini
Noors: Bitte-B-gjengen
Pools: Bracia Bachorkowie
Portugees: Metralhinhas
Zweeds: Björnglina

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer