ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Woudlopers Handboek

Duckipedia: Woudlopers Handboek

Waar een Jonge Woudloper ook heen gaat, hij neemt altijd zijn Woudlopers Handboek mee.

Woudlopers Handboek

Zoals je waarschijnlijk wel weet zit het Woudlopers Handboek er nooit naast! Hierin staat alles wat je maar weten moet. Niet alleen hoeveel haren een hond heeft en hoe ver het naar Verweggistan is (gerekend van welke plaats dan ook), maar ook hoe een koe een haas vangt, hoe Repelsteeltje heet en hoe je gevulde koek zegt in het oud-Grieks! Een soort internet dus, maar dan in boekvorm.

Bibliotheek van Alexandrië

Hoe de Woudlopers aan dit megahandige boek komen, is niet helemaal duidelijk. In het verhaal De Verdwenen Bibliotheek (Oom Dagobert Album 63, Donald Duck Extra 5, 1995) zit oom Dagobert achter de Bibliotheek van Alexandrië aan. Deze bibliotheek, gesticht door Alexander de Grote, was één van de grootste bibliotheken ter wereld. Alexander de Grote zorgde dat zijn geleerden 600 jaar lang elk geschrift dat er bestond verzamelden. Uiteindelijk werd de bibliotheek verwoest door brand, maar gelukkig is alle belangrijke informatie uit de bibliotheek overgeschreven in één enkel boek. En dat boek, je raadt het al, is het Woudlopers Handboek!

De geheimzinnige schrijver

Maar dat is niet het enige idee over het ontstaan van het Woudlopers Handboek. In Het geheim van het padvindersboek (Donald Duck 17, 1992) komen de neefjes Kwik, Kwek en Kwak erachter dat het Woudlopers Handboek antwoord geeft op elke vraag, behalve één… Wie is de schrijver van het Woudlopers Handboek? Volgens de hopman komt elk jaar een nieuwe versie binnen per post. Maar hier staat geen naam op.

Gelukkig vinden de jongens een stempel, waarop staat: “De Opregte Duckstadse Papierwaerenfactorij, Pulpstraat 10”. Als de jongens daar aankomen, zien ze dat het pand verkocht is aan oom Dagobert. Oom Dagobert vertelt de jongens dat hij van de restanten van de oude papierfabriek schoolagenda’s heeft gemaakt, maar dat hij een aantal restanten aan vijf mensen heeft verkocht. Uiteindelijk blijft er één optie over… maar willen ze wel weten wie het is? De jongens leren een wijze les en staken de zoektocht.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer