ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Wolfje

Duckipedia: Wolfje

Hoewel Wolfje ook wel de Kleine Boze Wolf wordt genoemd, is hij alles behalve boos. En daar is zijn vader niet blij mee!

Wolfje en zijn vader Midas waren al in het allereerste nummer van de Nederlandse Donald Duck terug te vinden. Als titel stond steevast boven de verhalen De kleine Boze Wolf, maar eigenlijk klopt dat niet. Want in tegenstelling tot zijn vader is Wolfje alles behalve boos.De grote Boze Wolf was een van de populairste figuren uit de Silly Symphonies die de Walt Disney Studio’s in de jaren ’30 en ’40 maakten was de grote Boze Wolf. Het viel dan ook te verwachten dat deze figuur ook een plekje zou krijgen in het maandelijkse Disney stripblad dat uitgeverij Dell uitgaf. Maar hoe maak je maandelijks een strip van een wolf die probeert drie biggen te vangen? Door hem een zoon te geven die precies het tegenovergestelde is van zijn vader, moet schrijver Chase Craig hebben gedacht!

De eerste strip verscheen in Walt Disney’s Comics and Stories nummer 52, van januari 1945. En sindsdien heeft Midas aardig wat te stellen met zijn zoon. Wolfje is immers goedaardig en bovendien beste vriendjes met de drie biggetjes, de favoriete prooi van zijn vader. Voor Midas is dit natuurlijk een doorn in het oog, want hoe maakt hij zich als booswicht met zo’n zoon geloofwaardig in het bos?

Toch maakt Midas ook vaak misbruik van zijn zoons vriendschap om de biggetjes te pakken te krijgen. Gelukkig zijn Wolfje en de biggetjes de grote Boze Wolf steeds te slim af. Wolfje vindt ’t trouwens helemaal niet leuk om zijn vader steeds te moeten tegenwerken. Want met zijn brave inborst vindt hij dat hij eigenlijk niet ongehoorzaam mag zijn.Hoewel Wolfje zijn eerste optreden in een stripverhaal had, is zijn uiterlijk al wel bepaald in een tekenfilm. In het filmpje Three Little Wolves uit 1936 leert de grote Boze Wolf drie kleine wolfjes de fijne kneepjes van het wolvenbestaan. Qua uiterlijk lijken ze sprekend op Wolfje, alleen hun karakter lijkt meer op Midas.

Wist je trouwens dat Wolfje in Frankrijk zijn eigen tijdschrift heeft gehad? Het heette P’tit Loup en er stonden stripjes in waarin Wolfje er wat moderner uitziet. Wolfje draagt eigentijdse kleding, speelt op de computer en hij woont in de stad. Hij is bevriend met het wolvinnetje Mina en met de zoon van meneer Beer, Junior. Eigenlijk lijken deze strips een beetje op de Nederlandse strips van de Duckies. Volg @Wolfje op twitter!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer