ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Warbol (meester)

Duckipedia: Warbol (meester)

Meester Warbol is de leraar van Kwik, Kwek en Kwak en van Lizzy, Juultje en Babetje.

In 1998 besloot de redactie van het Nederlandse weekblad Donald Duck de drie nichtjes van Katrien wat meer avonturen te laten beleven. Hun ouderwetse kapsels werden hip gemaakt en een jaar lang stonden ze samen met de drie neefjes op de achterkant van Donald Duck.

Avonturen op school
In 2000 stonden de Duckies, zoals het groepje wordt genoemd, weer op de achterkant. En ditmaal spelen de meeste grappen zich op school af. Dus was er een klas nodig, en een leraar. Klasgenootjes kwamen er in de vorm van de knappe Albert, de ondeugende Arie en Willem, de ijdele Annabel en de Chinese jongen Tsjang. En de leraar… dat was meester Warbol! Op verzoek van de Nederlandse redactie is hij ontworpen door de Argentijnse tekenaar Daniel Branca.

In de maling
Warbol is streng en een tikkeltje ouderwets, maar hij heeft het beste met zijn leerlingen voor. Hij neemt ze graag mee in de natuur of naar een museum. Toch wordt hij soms ook in de maling genomen.

 

Wist je dat…
…meester Warbol een lama is? Deze dieren staan erom bekend dat ze flink kunnen spugen. Maar bij meester Warbol kun je gewoon droog in de klas zitten, hoor!
…niemand Warbols voornaam weet, maar dat dit best eens Andy kan zijn?
…meester Warbol in het Fins Lehtori Hajapää heet?
…hij in het buitenland ook wel wordt omschreven als “de lelijke leraar uit de Nederlandse verhalen”?
…meester Warbol vroeger wel eens een 5 heeft gehaald voor scheikunde?
…hij stiekem een oogje heeft op de juf van groep 4?

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer