ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Vittorio Wezel

Duckipedia: Vittorio Wezel

Vittorio Wezel is een onsympathiek persoon uit het bos. Misschien is hij wel de geniepigste Booswicht van allemaal.

Vittorio is vaak het brein achter de snode plannen van de Booswichtenclub en hij deinst er ook niet voor terug om zijn “vrienden” erin te luizen, zoals die keer dat hij Midas wilde laten opdraaien voor de overval bij Broer Wasbeer.

Uncle Remus vertellingen
Vittorio, Broer Wezel in de oorspronkelijke vertellingen, zit niet in de Disney film Song of the South, waarin Broer Konijn, meneer Beer en Rein Vos voor het eerst optreden. Maar hij komt wel voor in de oorspronkelijke volksvertellingen over Uncle Remus waar die film op gebaseerd is. Deze fabels zijn in twee boekwerken gebundeld door Joel Chandler Harris in 1880 en 1883.

Een geniepige oplichter
Toen Disney in 1946, het jaar dat de film uitkwam, ook begon met een krantenstrip van Broer Konijn, werden meer figuren ten tonele gevoerd. In deze strips toont Vittorio zich als een geniepige oplichter, altijd strak in het pak, die Broer Konijn en de andere bosdieren graag een loer draait.

Een schurk in pak
Zo probeert hij Broer Konijn in de eerste jaren nepkunstmest aan te smeren en probeert hij samen met meneer Gans geschilderde ganzeneieren als gouden eieren te verkopen. En wanneer hij Broer Konijn uitdaagt voor een duel, doet hij dat op de klassieke manier, door Broer Konijn een pets met zijn handschoen te geven.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer