ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Velma VanderBulk

Duckipedia: Velma VanderBulk

Een succesvolle zakeneend als Dagobert Duck kent vele vijanden. Bijvoorbeeld Govert Goudglans en Rockerduck. Maar ook Velma Vanderbulk en oom Dagobert zijn geen vrienden! Het feit dat bij oom Dagobert het zweet uitbreekt als hij haar ziet, geeft wel aan dat deze Velma een serieuze en niet te onderschatten tegenpartij is!

De Dijk
Velma en Dagobert krijgen het voor het eerst met elkaar aan de stok in het verhaal ‘Kavel 14 in de polder’ (Donald Duck Extra 13 – 2010). In dit verhaal koopt Dagobert een oude dijk, om Velma dwars te zitten. Zij wilde de dijk namelijk ook kopen. Zo lang Dagobert de dijk en al de omliggende grond bezit, kan Velma er namelijk geen nieuw kantoor bouwen. En stilstand is achteruitgang!

 

Kopen en verkopen

Uiteindelijk blijkt de dijk niet zo’n slimme aankoop. Hij wordt lek geprikt, bestookt door klompendansers, spechten, kikkers en zelfs een doorgedraaide houthakker! Dus verkoopt Dagobert Duck de dijk weer snel aan een oude man met een baard… die Velma VanderBulk blijkt te zijn in vermomming!

 

Lacht Velma dan toch nog het laatst? Nee! Dagobert had de truc van Velma al voorzien en heeft geregeld dat de dijk voortaan een monument is. Dat betekent dat Velma hem wél moet onderhouden, maar er nooit iets mag bouwen.

 

De Prognozem

In het verhaal De Voorspelmachine (Donald Duck 46 – 2015) duikt Velma voor de tweede keer op in Duckstad. Oom Dagobert haalt de oude machine van stal om hem te kunnen adviseren en helpen bij zakelijke beslissingen. Maar Velma VanderBulk gelooft niet in de Prognozem en maakt het apparaat belachelijk. Uiteindelijk blijkt het apparaat toch nuttiger dan iedereen denkt en krijgt Velma VanderBulk het deksel op haar snavel.

 

Velma in andere landen

Ook in het buitenland duikt Velma VanderBulk wel eens op. Maar dan wel onder een andere naam. Kijk maar eens mee!

Brazilië: Beth von Pata

Denemarken: Dyveke van Rappen

Engeland: Velma Vanderduck

Finland: Velma Van Ankkerdam

Zweden: Velma van der Vrek

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer