De Dijk
Velma en Dagobert krijgen het voor het eerst met elkaar aan de stok in het verhaal ‘Kavel 14 in de polder’ (Donald Duck Extra 13 – 2010). In dit verhaal koopt Dagobert een oude dijk, om Velma dwars te zitten. Zij wilde de dijk namelijk ook kopen. Zo lang Dagobert de dijk en al de omliggende grond bezit, kan Velma er namelijk geen nieuw kantoor bouwen. En stilstand is achteruitgang!

Kopen en verkopen
Uiteindelijk blijkt de dijk niet zo’n slimme aankoop. Hij wordt lek geprikt, bestookt door klompendansers, spechten, kikkers en zelfs een doorgedraaide houthakker! Dus verkoopt Dagobert Duck de dijk weer snel aan een oude man met een baard… die Velma VanderBulk blijkt te zijn in vermomming!

Lacht Velma dan toch nog het laatst? Nee! Dagobert had de truc van Velma al voorzien en heeft geregeld dat de dijk voortaan een monument is. Dat betekent dat Velma hem wél moet onderhouden, maar er nooit iets mag bouwen.

De Prognozem
In het verhaal De Voorspelmachine (Donald Duck 46 – 2015) duikt Velma voor de tweede keer op in Duckstad. Oom Dagobert haalt de oude machine van stal om hem te kunnen adviseren en helpen bij zakelijke beslissingen. Maar Velma VanderBulk gelooft niet in de Prognozem en maakt het apparaat belachelijk. Uiteindelijk blijkt het apparaat toch nuttiger dan iedereen denkt en krijgt Velma VanderBulk het deksel op haar snavel.

Velma in andere landen
Ook in het buitenland duikt Velma VanderBulk wel eens op. Maar dan wel onder een andere naam. Kijk maar eens mee!

Brazilië: Beth von Pata
Denemarken: Dyveke van Rappen
Engeland: Velma Vanderduck
Finland: Velma Van Ankkerdam
Zweden: Velma van der Vrek