ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Ursula

Duckipedia: Ursula

Ursula is geen aardige tante, dat zie je gelijk. Deze gemene zeeheks dook voor het eerst op in de Disney-film De Kleine Zeemeermin, die in 1989 uitkwam. In deze film maakt Ursula gemene plannen om de drietand van koning Triton te stelen. Hiermee kan ze namelijk heersen over alle zeeën.

Het wordt Ursula makkelijk gemaakt als Ariël op een dag voor haar deur staat. Ze is meegelokt door Griezel en Gruwel, de twee murenen van Ursula. Ariël is de jongste dochter van koning Triton. Ze komt bij Ursula langs omdat ze verliefd is geworden op een mens: prins Erik. Ariël vraagt Ursula om haar vin te veranderen in twee benen, zodat ze aan land op zoek kan naar haar prins. Ursula stemt toe om Ariël in een mens te veranderen, maar op één voorwaarde! Ariël moet haar stem afstaan aan Ursula en binnen drie dagen een liefdeskus ontvangen van prins Erik. Anders verandert ze weer in een zeemeermin en is ze volledig in Ursula’s macht.

Je raadt het misschien al: Ursula zorgt er met haar gemene plannen voor dat het Ariël niet lukt om een kus te krijgen van prins Erik. Ursula stelt koning Triton voor een keuze: hij moet zijn drietand afstaan zodat Ursula heerser van de zeeën wordt. Hij stemt hier mee in.

Hoewel het aan het einde van de film niet goed afloopt met Ursula, zien we haar toch nog wel eens opduiken in de Donald Duck. Vanaf 1990 staan er regelmatig verhalen van de Kleine Zeemeermin in het vrolijke weekblad, en ook Ursula is hierin vaak van de partij met haar gemene plannetjes.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer