ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Trigger Hawkes

Duckipedia: Trigger Hawkes

Trigger Hawkes is een heerschap dat Mickey Mouse niet snel zal vergeten. Hij heeft hem namelijk een van zijn spannendste avonturen bezorgd!

Het begint allemaal als Mickey op een dag door gemaskerde mannen wordt ontvoerd. Ze proberen op allerlei manieren informatie van hem te ontfutselen, maar uiteraard laat de dappere muis niks los. Tot opluchting van de ontvoerders! Dat zijn namelijk leden van de geheime dienst, die willen testen of Mickey te vertrouwen is. Ze hebben een heel belangrijke opdracht voor hem, die in het grootste geheim moet worden uitgevoerd.

 

Iemand is er met de plannen voor een geheim nieuw wapen vandoor gegaan. De hoofdverdachte is Trigger Hawkes, een ex-officier van de dienst, die het verkeerde pad op is gegaan. Mickey komt Hawkes op het spoor en volgt hem naar Afrika, waar de twee in het Vreemdelingenlegioen belanden. Daar ontdekt Mickey wie Triggers handlanger is: Beau Risboeuf! Wie? Nou, Boris Boef, onder een schuilnaam.

Trigger en Boris proberen er met de plannen vandoor te gaan, door het leger in een hinderlaag te lokken van de roversbende van Ali Watherpijph. Om een lang verhaal kort te maken: dat lukt niet en Trigger wordt in de boeien geslagen. Al deze belevenissen waren voor het eerst te lezen in de Amerikaanse kranten van 1936. Dit verhaal, dat werd getekend door Floyd Gottfredson, is ook terug te vinden in het Nederlandse Donald Duck Vakantieboek van 2007.

Maar dat is niet het laatste wat Mickey van deze schurk heeft gehoord… want wie geeft er op een dag een lezing over spionnentechnieken in Duckstad? Juist, Trigger Hawkes! Maar of dat allemaal wel in de haak is… dat is te lezen in de Donald Duck Spionnenspecial.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer