ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Toon Schildpad

Duckipedia: Toon Schildpad

Toon Schildpad is de beste vriend van Broer Konijn. Ook al heeft hij een goed hart, toch helpt hij Broer Konijn regelmatig met zijn listige streken om meneer Beer dwars te zitten.

Vroeger wilde Toon Broer Konijn zelf ook nog wel eens foppen! Zoals die keer dat hij beweerde sneller te zijn in het water dan Broer Konijn op het land. Broer Konijn holde zich een ongeluk, maar Toon liet zich rustig over het water slepen door meneer Kraanvogel, waardoor hij natuurlijk veel sneller was.

In de Broer Konijn-strip die op 18 juni 1950 in de Amerikaanse kranten verschijnt, zien we dat Toon onder water woont. Soms komt de familie van Toon ook wel eens langs, zoals hier zijn neef Snapper (DD1995-12) en zijn zus Tine (DD2003-37).

Toon Schildpad in een illustratie van Milo Winter voor een bundeling uit 1917.

Toon heet in het Engels Brer Terrapin. Deze figuur kwam niet voor in de film Song of the South, waarin Broer Konijn, Rein Vos en meneer Beer voor het eerst optraden. Wel kwam hij al voor in de verhalenbundels van Joel Chandler Harris, waarop deze film gebaseerd is. Toon was in deze verhalen een wat statige oude heer.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer