ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Tonnie Tor

Duckipedia: Tonnie Tor

Tonnie Tor is het vriendinnetje van Tokkie en de dochter van de burgemeester van Puindorp.

Zij maakt haar opwachting in het tweede Tokkie Tor-verhaal dat van 17 april tot 18 september 1932 in de Amerikaanse zondagskranten stond. De jonge Tokkie komt na een aantal spannende avonturen met zijn makker Bo aan in Puindorp. Bo probeert daar de dames het hof te maken, maar Tokkie lijkt met zijn heldhaftige optreden meer succes te hebben. Op zondag 21 mei redt hij Tonnie uit een waterplas en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk.

Op 9 oktober heeft hij alle moed bij elkaar geraapt en vraagt hij Tonnie ten huwelijk. Maar Tonnie is natuurlijk wel de dochter van de burgemeester en Tokkie blijft een eenvoudig torretje, dat samenwoont met de landloper Bo. Omdat Tokkie toch wat status nodig heeft wordt hij door de burgemeester benoemd tot generaal in het Puindorpse leger.

Tokkie bewijst een dapper soldaat te zijn in de oorlog met de vliegen. Het duurt echter nog tot 21 januari 1934 voordat Tokkie en Tonnie elkaar het jawoord geven. De twee vestigen zich in een oude schoen en besluiten de spannende avonturen achter zich te laten. Op dat moment verdwijnt de Tokkie Tor-strip uit de kranten. Maar natuurlijk hebben we Tokkie en Tonnie in de jaren daarna nog heel vaak gezien in de vele stripbladen met nieuwe avonturen.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer