Veelgestelde vragen over de stamboom

Zijn Katrien en Donald familie?

Donald en Katrien zijn geen familie van elkaar. Ze heten wel allebei ‘Duck’ van hun achternaam, maar dit is puur toeval! Vaak wordt dan gevraagd of Donald en Katrien getrouwd zijn, omdat ze dezelfde achternaam hebben, maar ook dit is niet het geval.

Is Guus een gans of een eend?
Eigenlijk is Guus een beetje van beide. Kijk maar eens goed in de stamboom! De vader van Guus heet Fortunus Geluk en is een gans. De moeder van Guus, Trijntje Duck, is een eend. Guus is daardoor half eend en half gans. Maar soms wordt daar toch anders over gedacht. In het engels heet Guus namelijk Gladstone Gander. Een gander, of ganzerik betekent 'mannelijke gans'.

Is Guus echt familie van Donald?
Want hij is een gans en Donald is een eend.
Ook al zijn beide heren er niet altijd even blij mee, ze zijn toch echt familie. De moeder van Guus (Trijntje Duck) en de vader van Donald (Woerd Snater Duck) zijn broer en zus. Trijntje en Woerd Snater zijn allebei kinderen van oma Duck!


Is oma Duck de moeder van Donald?
Nee, zij is niet de moeder van Donald, maar wel zijn oma!

Wie is de moeder van Kwik, Kwek en Kwak?

De moeder van Kwik, Kwek en Kwak is de zus van Donald, Dumbella Duck.

Wie is de vader van Kwik, Kwek en Kwak?

Over de vader van de jongens is helaas maar weinig bekend. Toen Archibald Gans de stamboom van de familie Duck uitzocht, heeft hij koffie geknoeid over het dossier van de vader van Kwik, Kwek en Kwak. Daardoor weten helaas niet veel van hem.

Wie zijn de ouders van de nichtjes?

Zo ver is de stamboom helaas nog niet uitgezocht. Archibald Gans is net als zijn zoon Gijs wat lui van aard, dus of dit ooit bekend wordt, is nog maar zeer de vraag…