ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Exclusief voor abonnees: toegang tot de nieuwe app

Nieuw: toegang tot de app

Rondbuiken

Duckipedia: Rondbuiken

De Rondbuiken is de indianenstam van Hiawatha. Als je de stam zo bekijkt danken ze hun naam eigenlijk alleen aan de omvang van hun opperhoofd, want lang niet alle stamleden zijn rondbuikig.

De Rondbuiken voeren vaak strijd met de Pafwangs, die hun grondgebied willen veroveren. Maar gelukkig hebben de Rondbuiken een geheim wapen. In Donald Duck 44 van 1966 lezen we dat de Rondbuik-krijgers onkwetsbaar zijn zolang de stam de bronzen bijl hebben.

De kleine Hiawatha wil vaak met de grote Rondbuiken mee op jacht, maar dit mag meestal niet van zijn vader. In zijn jeugdig enthousiasme wil Hiawatha de hele stam nog wel eens in gevaar brengen. Andere bekende Rondbuiken zijn Geronimo, Minnehaha, Zilverslang en de medicijnman. In oude Donald Ducks spraken de Rondbuiken nog niet zo goed Nederlands. Maar tegenwoordig gaat dat een stuk beter!

Wist je dat de Rondbuiken echt bestaan? In de Amerikaanse staat Montana woont een indianenstam die onder andere The Gros Ventre wordt genoemd. Deze naam komt uit het Frans en betekent letterlijke “grote buik”.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer