ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Robin Hood

Duckipedia: Robin Hood

”Hij steelt van de rijken…” dat klinkt als een boef, vind je niet? Gelukkig is hij dat niet, want wat hij steelt, dat geeft hij aan de armen. Over wie het hier gaat? Robin Hood natuurlijk! Over hem en zijn spannende avontuur valt veel te vertellen. Lees maar snel mee.

Dieren, dieren en nog eens dieren!

De tekenfilm van Robin Hood ging op 8 november 1973 in première. Het is de 21e film van Walt Disney Studio’s. Dat is geen bijzonder getal, maar toch is er iets in deze film wat het extra speciaal maakt. Robin Hood is namelijk de eerste Disneyfilm waar alleen maar dieren in meespelen. Deze dieren hebben allemaal de rol van mensen. In andere Disney tekenfilms spelen dieren ook een grote rol, maar zij spelen dan een rol naast mensen. Bijvoorbeeld Tom en Pieter die een rol spelen naast Assepoester, of Japie Krekel die naast Pinokkio speelt.

Koning Richard en prins Jan

De film vertelt het verhaal van Robin Hood en Kleine Jan die strijden tegen prins Jan. Prins Jan is de gemene broer van koning Richard. Prins Jan heeft tijdens de afwezigheid van koning Richard de troon overgenomen. Hij is dol op goud en vraagt torenhoge bedragen aan belasting van het straatarme volk. Daardoor leidden vele dieren een armoedig leven.

Waarzegsters
Al meteen aan het begin van de film nemen Robin Hood en Kleine Jan de prins flink in de maling. Ze vermommen zich als waarzegsters en terwijl Robin Hood zogenaamd de toekomst van prins Jan voorspelt, stelen ze geld, juwelen en goud. Prins Jan is woedend als hij er achter komt en als wraak verhoogt hij de belastingen…

Jonkvrouw Marian

In het kasteel waar prins Jan woont, woont ook jonkvrouw Marian, de grote liefde van Robin Hood. Prins Jan weet hiervan en zet een val op. Hij organiseert een groot boogschutterstoernooi waarbij de prijs een kus van Jonkvrouw Marian is. Robin verkleed zich als ooievaar en doet alsnog stiekem mee. Hij wint het toernooi en wordt door de wachters van prins Jan in de boeien geslagen. Gelukkig weet hij samen met Kleine Jan te ontsnappen. Samen met Marian en de andere bewoners vieren ze een groot feest waarbij ze zingen over ‘onnozele Jan’.

Gevangenis

Prins Jan vangt toevallig het liedje op en is woedend. Hij verdubbelt de belastingen. Wie niet wil betalen gaat de gevangenis in. En wie zich verzet, krijg zelfs de doodstraf… Gelukkig is daar Robin Hood weer! Een groot gevecht volgt, wat gelukkig gewonnen wordt door Robin Hood. En uiteindelijk loopt het daarmee allemaal goed af. Koning Richard keert terug, Prins Jan, zijn hulpje graaf Slis en de sherrif gaan naar de gevangenis en Robin Hood trouwt jonkvrouw Marian.

Wist je dat…

…Kleine Jan en Balou (uit Jungle Book) wel tweelingbroers lijken?

…Het verhaal van Robin Hood al oud is en in 1952 al eerder door Walt Disney verfilmd werd?

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer