ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Rik

Duckipedia: Rik

Rik woont in de straat bij Kwik, Kwek en Kwak. Hij gaat niet alleen naar dezelfde school als de neefjes, maar beleeft ook avonturen met de Jonge Woudlopers.

 

 

Rik kwam aan het begin van 2016 in Duckstad wonen, in dezelfde straat als Kwik, Kwek en Kwak. In de stripverhalen kom je ‘m het eerst tegen in Donald Duck 7-2016. De neefjes nodigen Rik uit voor een potje voetbal, maar…

…omdat Rik in een rolstoel zit, is voetballen een beetje moeilijk. Gelukkig zijn er nog genoeg andere manieren om samen te spelen! Met een potje tafelvoetbal is het ijs snel gebroken en sindsdien zijn de vier dikke vrienden.

 

 

Al sinds hij uit het ei kwam, doen de benen van Rik het niet. Voor de neefjes is dat eerst even wennen, maar Rik vindt het zelf eigenlijk helemaal niet zo erg. Met zijn rolstoel komt hij ook prima vooruit! En anders helpen zijn vrienden hem gewoon een handje.

 

 

Rik speelt graag buiten met Kwik, Kwek en Kwak, maar hij heeft ook nog heel veel andere hobby’s. Hij is bijvoorbeeld Duckstads kampioen darten en hij kan ook heel goed paardrijden. Een echt multitalent!

 

 

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer