ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Exclusief voor abonnees: toegang tot de nieuwe app

Nieuw: toegang tot de app

Rein Vos

Duckipedia: Rein Vos

Rein Vos is de grote tegenstander van Broer Konijn en prominent lid van de Booswichtenclub. Zijn grootste doel is Broer Konijn vangen om soep van deze listige langoor te koken. En daarvoor neemt hij vaak de suffige lobbes Bruin Beer op sleeptouw.

Song of the South
Rein Vos zien we voor het eerst in de film Song of the South, waarin ook Broer Konijn en meneer Beer voor het eerst optreden. In deze Disney film uit 1946 vertelt de plantage-arbeider Uncle Remus de jonge Johnny allerlei levenslessen aan de hand van fabels over een zekere Broer Konijn.

Broer Vos
In het Engels hebben alle figuren uit de Broer Konijn-verhalen de naam Broer. Dus naast Broer Konijn (Brer Rabbit) heb je ook Broer Vos (Brer Fox) en Broer Beer (Brer Bear). Deze namen vinden hun oorsprong in het dialect van de streek waar de oorspronkelijke volksvertellingen over Broer Konijn vandaan komen.

Hier zie je meneer Beer en meneer Vos in een van de oorspronkelijke illustraties uit de verhalenbundel van Joel Chandler Harris. Zoals je ziet zijn de verhalen helemaal in dialect geschreven.

Booswichtenclub
Na de film komt Rein Vos ook in de meeste strips met Broer Konijn voor. Daarnaast heeft hij zijn krachten gebundeld met Midas Wolf, Bruin Beer, Vittorio Wezel en Barend Buizerd. Als de Booswichtenclub maken ze samen het bos onveilig. Of althans, dat proberen ze. Want hoe gemeen Rein Vos ook is, van zijn snode plannen komt doorgaans niets terecht.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer