ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Reddertjes

Duckipedia: Reddertjes

De Reddertjes… zo worden het moedige muizenmeisje Bianca en haar geliefde steun en toeverlaat Bernard ook wel genoemd.

Twee dappere muizen
Beide muizen zijn in dienst van de Internationale Muizenhulpbrigade die in de kelders van het gebouw van de Verenigde Naties te New York gevestigd is. We leren het duo kennen in de tweeëntwintigste lange tekenfilm van de Walt Disney Studio’s die in 1977 in de bioscopen verscheen.

Eerste avontuur
De eerste opdracht voor het tweetal is het weesmeisje Penny te bevrijden. Penny is door de valse Madame Medusa meegenomen naar een moeras vol enge krokodillen om daar een diamant uit een diepe rotsspleet te halen. Na een gevaarlijke vliegtocht op de rug van de albatros Overmoed bereiken Bernard en Bianca het moeras. Een libelle die zich verhuurt als buitenboordmotor brengt hen naar het halfvergane schip waar Medusa woont.

Maar wat kunnen twee kleine muisjes uitrichten tegen een wrede Madam Medusa, haar helper Slinks en haar twee getemde krokodillen? Meer dan je denkt, want het lukt de Reddertjes uiteindelijk Penny in veiligheid te brengen.

Kinderboeken
De Reddertjes is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenserie van de Britse schrijfster Margery Sharp. Met name de delen The Rescuers (1959) en Miss Bianca (1962) vormen de basis voor het verhaal van de eerste film.

Reddertjes in Kangoeroeland
Eerste film? Ja, want er is een vervolg! De twee dappere muisjes werden namelijk zo geliefd bij het publiek, dat de Walt Disney Studio besloot een tweede film met het duo te maken. De Reddertjes in Kangoeroeland werd Disney’s 29ste lange tekenfilm en ging op 16 november 1990 in première.

Bernard en Bianca worden op reis gestuurd om de achtjarige Cody te helpen, die het aan de stok krijgt met de gemene stroper McBiets. De adelaar Marachute is het voornaamste doelwit van de stroper en het kost de Reddertjes heel wat moeite alles tot een goed einde te brengen. Een goed einde is het, want Bernard durft juffrouw Bianca na dit avontuur eindelijk ten huwelijk te vragen. En wat denk je dat ze heeft geantwoord?

Strips
Net als bij andere Disney films werd ook van deze twee films een stripversie gemaakt. De lezers van de Nederlandse Donald Duck konden in 1987 en 1991 genieten van nog twee lange avonturen van het duo.

Twee extra avonturen
In 1987 (nummers 49 t/m 53) bevrijden Bernard en Bianca twee arme muisjes uit de klauwen van de uitbuiter Sluw Schraap in het verhaal De muisjes van de vuilnisbelt. En in De terugkeer van Madam Medusa uit 1991 (nummers 46 t/m 51) moeten onze helden het nog eenmaal tegen de gemene feeks uit hun eerste film opnemen. En uiteraard brengen zij ook dit avontuur tot een goed einde!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer