ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Ratbout Rattatoei

Duckipedia: Ratbout Rattatoei

Ratbout Rattatoei… geen heerschap dat je graag tegenkomt! De gemene professor is de aartsvijand van de beroemde speurmuis Basil Holmuis.

In de Disney film De Speurneuzen uit 1986, ontvoert deze superschurk de uitvinder Korstiaan Bokkingham. Met zijn hulp wil hij de koningin van Engeland van de troon stoten om zo de macht over te nemen. Gelukkig kan Basil, geholpen door zijn trouwe vriend Dawson, hier een stokje voor steken.

Ratbout is geen muis, maar een rat. Dat moet je alleen niet tegen hem zeggen! Dan wordt hij zo kwaad dat hij je zelfs aan zijn kat Felicia voert! Dat overkwam namelijk een van zijn hulpjes, die zijn baas tijdens een uitbundig lied per ongeluk rat noemde.

Ratbout hoeft maar met zijn belletje te rinkelen en Felicia komt opdraven.

Ratbout heeft overigens een hele bende criminele muizen om zich heen verzameld om hem te helpen met zijn snode plannen. Maar zijn voornaamste assistent is de griezelige vleermuis Frunnik!

Ratbout komt in de film uiteindelijk lelijk aan zijn einde. Na een bloedstollend gevecht op de klokketoren van de Big Ben maakt hij een duizelingwekkende val naar beneden. Maar onkruid vergaat niet, want in de stripverhalen van de Speurneuzen maakt hij Basil en Dawson nog regelmatig het leven zuur!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer