ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Raafje

Duckipedia: Raafje

Waar Magica gaat, zie je haar zwarte vriendje Raafje. De vogel is het hulpje van de gemene heks en helpt haar bij het uitvoeren van haar gemene plannen. In december 1961 maakte Duckstad voor het eerst kennis met Zwarte Magica en Raafje. En vanaf dat moment zien we het gemene duo regelmatig opduiken.

Een nieuw heksenhuisdier
Waar Raafje altijd een zeer loyale vriend is, valt dat van Zwarte Magica niet altijd te zeggen. Kijk maar eens mee in Donald Duck 47 uit 2006. In het verhaal ‘Een nieuw heksenhuisdier’ wordt Raafje genadeloos weggestuurd. Magica gaat op zoek naar een ander hulpje en komt thuis met een uil, een rat en zelfs een pad. Maar gelukkig komt ze er snel achter dat er toch geen trouwer en beter hulpje bestaat dan Raafje.

 

Knechten hebben rechten!
Daarna worden de rollen omgekeerd. In het verhaal ‘Ook knechten hebben rechten’ in Donald Duck 18 uit 2011, laat Raafje niet langer met zich sollen. Magica behandelt Raafje lang niet altijd netjes. Tegen wil en dank wordt hij voor allerlei experimenten gebruikt.

 

Staken!
Maar wat ze niet weet is dat Raafje een geheime vergadering met de Sociëteit van Heksenknechten heeft. De heksenhulpjes, waaronder Archimedes Uil en Sander Salamander, smeden een plan: ze gaan in staking! En alweer komt Magica er achter dat er geen trouwer en beter hulpje bestaat dan Raafje. Gelukkig maakt ze het aan het einde van het verhaal ruimschoots goed door Raafje in de watten te leggen en hem druiven te voeren.

 

Verliefd
Gelukkig maakt Raafje ook wel eens iets anders mee dan ruzie met zijn baasje Magica. Zo krijgt hij in het verhaal ‘Raafjes Romance’ uit Donald Duck 47 in 2013 een vriendinnetje! Als er plotseling een vrouwtjesraaf in het raam verschijnt, gaat Raafjes hart sneller kloppen. Hij vergeet zijn werk bij Magica en wil alleen nog maar bij zijn vriendinnetje zijn. Maar daar is Magica niet zo blij mee. Ze lijkt wel jaloers! Ze doet er dan ook alles aan om de romance in de kiem te smoren.

 

Magica’s broer
Raafje duikt niet alleen regelmatig op in Donald Duck Weekblad, maar ook in de pockets en zelfs in Ducktales speelt hij een rol. Wist je dat in DuckTales gezegd wordt dat Raafje de broer van Magica is? Hij zou lang geleden door een toverspreuk in een raaf veranderd zijn!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer