ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Quasimodo

Duckipedia: Quasimodo

Quasimodo is de hoofdpersoon in de Disney-film De Klokkenluider van de Notre Dame. Zijn levensverhaal is erg zielig, want iedereen denkt dat hij een monster is. Wie Quasimodo ziet zal inderdaad eerst wel even schrikken. Met zijn vervormde rug en mismaakte gezicht lijkt hij best eng. Maar Quasimodo is een echte goedzak, die ook dapper kan zijn!

 

Als Quasimodo nog een baby is, wordt zijn moeder vermoord door de gemene Claude Frollo. Dit onsympathieke heerschap heeft het op de zigeuners in Parijs gemunt. Als straf voor zijn gruwelijke daad moet Frollo van de aartsbisschop zorgen voor de opvoeding van de kleine baby, die hij Quasimodo noemt. Deze naam komt uit het Latijn en betekent “half af”. Omdat veel mensen hem een monster vinden, wordt Quasimodo opgesloten in de klokkentoren van de Notre Dame. Daar krijgt hij één taak: het luiden van de kerkklokken.

 

Quasimodo’s enige vrienden zijn de vogels en de stenen waterspuwers Victor, Hugo en Laverne, die tot leven kunnen komen wanneer ze maar willen. Als de klokkenluider door zijn vrienden wordt aangespoord de toren stiekem te verlaten en naar het zottenfestival in de stad te gaan, ontmoet hij de zigeunervrouw Esmeralda. Hij wordt verliefd op haar, maar zij verliest uiteindelijk haar hart aan Phoebus, Frollo’s kapitein van de wacht.

Toch worden de drie goede vrienden, en gezamenlijk strijden ze tegen Claude Frollo en zijn soldaten. Daarna weet heel Parijs opeens wat Quasimodo echt is: een dappere held! In de vervolgfilm De Klokkenluider van de Notre Dame II leeft hij dan ook gewoon tussen de andere mensen. En hij ontmoet zelfs zijn grote liefde: de circusartieste Madellaine!

De Klokkenluider van de Notre Dame is de 34ste animatiefilm van de Disney Studio’s, die uitkwam in 1996. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Franse schrijver Victor Hugo uit 1831.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer