ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Pollo

Duckipedia: Pollo

Pollo is het neefje van Wolfje. Maar waar Wolfje een brave borst is, is Pollo allesbehalve een goedzak. Je zou hem zelfs een grotere boze wolf kunnen noemen dan zijn oom Midas!

Wanneer Pollo in de grote Boze Wolf-strip van juli 1947 op visite komt, is het al snel duidelijk uit wat voor hout hij gesneden is. Met een jiujitsu-worp slingert hij zijn oom Midas ter begroeting op de grond. Kortom, Pollo is een kleine Boze Wolf waar Wolfje een voorbeeld aan zou moeten nemen. En dat is precies de reden waarom Midas hem heeft uitgenodigd. Pollo lijkt aan het einde van dit bezoek een beetje te bekeren nadat hij door Knor uit een put is gered.

Maar bij zijn volgende bezoeken is hij weer een echte Boze Wolf. In december 1948 komt hij met zijn vader Stef langs en in juli van het jaar daarop verwisselen Wolfje en hij van plaats, zodat Midas trots kan zijn op zijn ondeugende zoon. Tegenwoordig komt Pollo nog steeds regelmatig op visite. En één ding is duidelijk… Pollo zal nooit een braaf wolfje worden!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer