ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Oma Wolf

Duckipedia: Oma Wolf

Oma Wolf is de moeder van Midas. Het is duidelijk dat Wolfje zijn zachtaardige karakter van zijn oma heeft geërfd.

Ze laat voor het eerst van zich horen in nummer 73 van het Amerikaanse maandblad Walt Disney’s Comics & Stories uit 1946. Midas ontvangt een brief van zijn moeder, omdat ze zich zorgen maakt over de opvoeding van Wolfje.

Midas wil zijn moeder overtuigen dat zijn zoon een voorbeeldige opvoeding krijgt, dus Wolfje moet zich zelfs nog braver gedragen dan normaal. Wanneer de oude dame in het bos aankomt, jaagt ze ongewild de drie biggetjes en Roodkapje de stuipen op het lijf.

De bosbewoners denken namelijk dat ze de grote Boze Wolf in vermomming is en proberen haar te verjagen. Als ze bij Midas thuis Wolfje keurig in het pak gestoken en zelfs met aureooltje aantreft, is ze juist bang dat Midas hem te beschermd opvoedt. Gelukkig heeft oma verstand van zelfverdediging!

En ook in latere verhalen moet ze haar zoon vaak in toom houden. Regelmatig dwingt ze Midas de biggetjes weer vrij te laten, nadat hij ze net met veel moeite in de kookpot heeft gestopt. Je kunt je voorstellen dat Midas niet staat te springen wanneer zijn moeder op visite komt…

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer