ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Mortimer

Duckipedia: Mortimer

Wie is een klier, een pestkop en een opschepper? Als je dat aan Mickey Mouse vraagt zal hij gelijk Mortimer antwoorden. Dit stuk ongedierte laat namelijk geen kans onbenut om Mickey en zijn vriend Goofy te treiteren.

Eigenlijk heeft Mortimer maar één doel: Minnie van Mickey af pakken. Dat wordt gelijk duidelijk als je het filmpje Mickey’s Rival uit 1936 bekijkt. Wat begon als een gezellig picknick, eindigde in een middag vol jaloezie en gedoe.

Kort daarna staan Mickey en Mortimer weer snuit aan snuit in de Amerikaanse krantenstrip van Floyd Gottfredson. Want die doet er open als Mickey op een dag bij Minnie aanbelt? Een onsympathieke rat genaamd Mortimer, die Mickey gelijk met deurmat en al de straat op kiepert. En dat is nog maar de eerste treiterij. Vissen, taarten en zelfs een muizenval… alles gebruikt hij voor zijn zogenaamde “grappen”.

Maar uiteindelijk is het Mickey die het laatst lacht en is Minnie de opschepper ook spuugzat.

Maar helaas… dit was niet de laatste keer dat Mortimer het leven van Mickey Mouse binnen wandelt. Vijf jaar later maakt hij Minnie opnieuw het hof… en ze lijkt zelfs voor zijn “charmes” te vallen! Maar als Mickey vervolgens zelf ook met een schone dame aan de haal gaat, beseft Minnie gauw genoeg hoe belangrijk Mickey voor haar is.

Tegenwoordig komen Mickey en Mortimer elkaar nog wel eens tegen bij de plaatselijke ijssalon, waar Mortimer vooral in Goofy een slachtoffer voor zijn plagerijen heeft gevonden. Maar gelukkig heeft Goofy soms zijn heldere momenten!

Vanaf 1999 duikt Mortimer ook weer regelmatig op als tekenfilmfiguur. In de programma’s Mickey Mouse Works en House of Mouse is hij een van Mickeys vaste tegenstanders. En hij is er in al die jaren niet sympathieker op geworden!

(Wist je trouwens dat Walt Disney oorspronkelijk de naam Mortimer voor Mickey zelf had bedacht? Maar zijn vrouw vond Mickey leuker klinken…)

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer