ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Minnie Mouse

Duckipedia: Minnie Mouse

Minnie is het vriendinnetje van Mickey. En dat is ze al sinds het eerste Mickey Mouse-filmpje, Plane Crazy uit 1928.

“Flapper girl
Met haar hakjes, korte rokje en bolhoedje leek ze op een zogenaamde “flapper-girl”, een term voor een groep zelfbewuste en losbandige meisjes die in de jaren ’20 het modebeeld bepaalden. Net zoals Mickey kreeg ze in de jaren ’40 een “make-over” en werd ze wat braver. Haar frivole bolhoedje werd vervangen door de typerende strik en in plaats van het korte rokje kreeg ze haar langere jurkje.

Muisje in nood
Dankzij Minnie kon Mickey zich bewijzen als een stoere held. Want met grote regelmaat valt het arme muisje ten prooi aan gevaarlijke schurken, gorilla’s, brandende gebouwen of woeste golven. En wie mag haar dan steeds komen redden? Juist!

Minnie, Pluto en Figaro
Vanaf de tweede helft van de jaren ’30 komt Minnie minder vaak in de Mickey Mouse-filmpjes voor. De reden hiervan is de toenemende populariteit van Donald en Goofy, die samen met Mickey op avontuur gaan. Wel heeft ze een grote rol in een aantal Pluto en Figaro filmpjes. Figaro is het katje dat je misschien wel kent uit de film Pinokkio, maar in een aantal tekenfilms uit de jaren ’40 is hij het katje van Minnie!

In de strip
Wanneer in januari 1930 de Mickey Mouse krantenstrip van start gaat is Minnie natuurlijk ook van de partij. Net als in Plane Crazy maken de twee een vliegtochtje met rampzalige gevolgen. Gelukkig kan Minnies onderbroek ook prima dienst doen als parachute!

Eierdief
In het verhaal De Zwierige Zwendelaar uit 1936 lijkt Minnie te bezwijken voor de charmes van meneer Gluiper. Als er eieren van de boerderij van Minnies ouders worden geroofd, krijgt het muizenpaar flinke schulden. Gluiper wil de familie geld lenen, maar dan moet Minnie wel met hem trouwen. Gelukkig kan Mickey het onsympathieke heerschap ontmaskeren als de eierdief. In dit verhaal krijgen we een ook een kijkje in Minnies familiealbum. Zo zien we foto’s van haar opa Maarschalk Muis en het gezin van haar oom Muisbrecht.

Familie
Minnie heeft een grote familie. Want in het verhaal Glimmie, de juwelendief uit 1942 leren we ook haar oom Aramis en tante Martha Mouseketier kennen. Hoewel? Deze oom en tante blijken slinkse oplichters te zijn, die Minnie hebben gehypnotiseerd zodat ze denkt dat ze een oom en tante heeft. In werkelijkheid zijn het juwelendieven die Minnie als hun handlanger gebruiken. In dit verhaal wordt ook verteld dat Minnies volledige naam Minerva Mouse is.

Minnies bekendste oom is Mortimer, die een ranch heeft. Vanaf het verhaal Het Dodendal uit 1930 komt deze oom regelmatig in de Mickey Mouse-strips voor. In de jaren ’60 komt Minnies nichtje Moppie ook regelmatig logeren.

Damesclub
Minnie is goed bevriend met Clarabella Koe. Maar ook met Katrien Duck en Klaartje Kip kan ze goed opschieten. Samen zijn zij prominente leden van de Duckstadse Damesclub.

Minni & Co
Wist je dat Minnie in Italiƫ haar eigen tijdschrift heeft gehad? Het heette Minni & Co en bevatte verhalen van Minnie en de andere Duckstadse dames.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer