ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Manuel

Duckipedia: Manuel

Regelmatig kun je in het vrolijke weekblad de avonturen van de Braziliaanse flierefluiter Joe Carioca lezen. Dus je weet vast wel dat Joe niet de enige is die een huisje heeft op de vuilnisbelt in Rio de Janeiro! Zijn beste vriend Manuel woont er ook en duikt regelmatig op in de verhalen van zijn vriend.

Mooi, zwart jasje

De vrolijke, zwarte vogel Manuel verscheen voor het eerst in een stripverhaal dat in 1942 in de Amerikaanse kranten verscheen. In deze strip wordt de arme Manuel direct gefopt door Joe Carioca. Die wil namelijk het mooie, zwarte jasje van Manuel lenen en maakt hem daarom wijs dat hij als erelid mag verschijnen op een etentje. Maar je raadt het al, het etentje is slechts een truc van Joe om het jasje van Manuel te lenen.

Manuel of Nestor?

Omdat Joe met zijn hoofd bij de señorita’s zit, lukt het hem soms niet om de naam van zijn beste vriend te onthouden! In de eerste jaren dat Manuel in de Nederlandse Duck verschijnt, wordt hij namelijk Nestor genoemd! Gelukkig heeft Joe het uiteindelijk onthouden en kwam hij er achter dat zijn vriend toch echt Manuel heet. In Portugal, Italië, Colombia, Brazilië en Noorwegen wordt Manuel nog altijd Nestor genoemd. Verwarrend hè?

In Brazilië, waar Manuel nog steeds Nestor heet, ziet Nestor er heel anders uit!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer