ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Mevrouw Schaapkens

Duckipedia: Mevrouw Schaapkens

Mevrouw Schaapkens is de voorzitster van de Brave Damesbond. Als je je in het Duckstadse bos misdraagt… pas dan maar op! Deze groep keurige dames doet er namelijk alles aan om iedereen op het rechte pad te houden. En laat het bos daar nou net vol booswichten zitten…

Het is alweer een tijdje geleden dat Midas Wolf voor het eerst met haar te maken kreeg. In Donald Duck 3 van 1966 om precies te zijn. De grote Boze Wolf moet zijn vrienden bewijzen dat hij wel degelijk een gemenerik is. En daar is Wolfje natuurlijk niet blij mee! Dus schakelt hij de hulp in van mevrouw Schaapkens. Alleen telkens als Midas iets gemeens doet, lijkt het nét of hij iemand helpt. Dus wie krijgt uiteindelijk op zijn kop? Die arme Wolfje!

In de jaren daarna duiken de dames van de bond regelmatig op in de verhalen van de grote Boze Wolf. Of ze nu de Booswichtenclub op het rechte pad willen houden of de bosbewoners willen opvoeden met hun lieflijke pianoconcerten en koortjes: alles staat in het teken van de orde en goede smaak. In 1975 heeft mevrouw Schaapkens voorlopig haar laatste verschijning… tot Donald Duck 34 van 2019! Ze is terug, en dat is maar goed ook! Want er gebeurt nog steeds een hoop in het bos wat niet door de beugel kan.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer