ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Lotusbloem

Duckipedia: Lotusbloem

Lotusbloem is een mooie en mysterieuze dame. Maar is ze nou te vertrouwen of niet? Dat heeft Mickey Mouse zich al regelmatig afgevraagd. Zij noemt hem liefkozend schoteloortje, maar ze gebruikt haar charmes vooral om Mickey om de tuin te leiden!

Kostbare parels

De twee komen elkaar voor het eerst tegen wanneer Mickey met Minnie op vakantie zijn in Bhuma. Lotusbloem heeft kostbare parels gestolen van de boze krijgsheer Poe Man Poes Pas, die ze op zijn beurt weer van haar grootvader had gestolen. Tijdens haar vluchtpoging voor Poes Pas en zijn soldaten, verstopt Lotusbloem de parels in Minnies tas, die vervolgens voor de dief wordt aangezien.

Mickey gaat direct op pad om Minnie te bevrijden en krijgt hierbij hulp van Lotusbloem en haar rivierpiraten. Maar eigenlijk is het de donkere schone meer om de parels te doen. Regelmatig probeert ze Mickey over te halen om Minnie achter te laten en de opbrengst van de parels te delen. En is zij wel echt de kleindochter van de rechtmatige eigenaar?

Amulet van Quetzelkietel

Je kunt je vast voorstellen dat Minnie geen grote fan is van Lotusbloem. Niet alleen heeft ze haar in de problemen gebracht, maar ze probeert Mickey ook nog eens om haar vinger te winden. Jammer genoeg duikt de piratenkoningin nog een keer op, wanneer ze het heeft gemunt op de kostbare amulet van Quetzelkietel. Wat volgt is een griezelig avontuur met een mummie, waarbij het nog maar eens duidelijk wordt dat Lotusbloem niet altijd even eerlijk is…

En…

Mickey en Lotusbloem komen elkaar in Londen voor de derde keer tegen. Ze is oppas voor de puppy van de graaf en gravin van Puddingburgh. Als de puppy wordt ontvoerd en het losgeld is de Babyblauwe Saffier van Stinkepuhp… zou Lotusbloem daar dan iets mee te maken hebben? Nee, toch?

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer