ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Linke Lowie

Duckipedia: Linke Lowie

Linke Lowie probeert op alle mogelijke manieren een centje te verdienen en is daarmee een doorn in het oog van Dagobert Duck! Toch lukt het hem soms om met zijn handel wat geld binnen te slepen…

Linke Lowie duikt voor het eerst op in het jaar 1961. Hij staat in de Topolino, in het verhaal ‘Zio Paperone e il ratto di Brigitta’ (De ontvoering van Brigitta). In dit verhaal hoort hij Dagobert Duck praten over ‘Het Geheim van Voorspoed’. Hij besluit Brigitta Gans te ontvoeren. Lowie wil van oom Dagobert het geheim van voorspoed weten in ruil voor de vrijheid van Brigitta.

In Nederland kennen we Lowie vooral uit de pockets, maar ook in Donald Duck Weekblad laat hij heel soms zijn snavel zien. Bijvoorbeeld in Donald Duck 32-2017, waarin Linke Lowie papierverslindende termieten probeert te verkopen aan oom Dagobert. Maar in een pakhuis vol bankbiljetten en papieren contracten is dat behoorlijk gevaarlijk! Het loopt dan ook uit op een…. Nou ja, kijk zelf maar!

Linke Lowie is een slimmerik en heeft veel creatieve ideeën, maar hij is ook erg onhandig en bovendien niet zo’n goede zakenman. Zijn droom is om net zo rijk te worden als oom Dagobert en dit probeert hij op alle mogelijke manieren te bereiken. In de pockets spant hij soms samen met Brigitta Gans om Dagobert Duck een hak te zetten.

In het Engels is Linke Lowie trouwens bekend onder de naam Jubal Pomp en in het Italiaans heet hij Filo Sganga.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer