ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Knir, Knar en Knor

Duckipedia: Knir, Knar en Knor

“Wie is er bang voor de boze wolf, boze wolf, boze wolf?”
Dat zongen Knir en Knar Big in 1934 in de Silly Symphony Three Little Pigs. Misschien hadden ze maar beter wel bang kunnen zijn. Want doordat ze de hele dag op hun fluit en viool spelen besteden ze weinig aandacht aan de bouw van hun huisje. De grote Boze Wolf heeft hun huisjes van stro en hout dan ook zo omver geblazen.

Gelukkig vinden ze onderdak bij hun broertje Knor. Deze verstandige big is niet zo’n flierefluiter als zijn broertjes en hij bouwt zijn huisje van steen. Midas kan blazen wat hij wil, dit huisje krijgt hij niet omver! En ook de andere sluwe trucjes van de Boze Wolf om het huisje binnen te komen lopen dankzij het slimme optreden van Knor op niets uit.

Knors vernuftige leugendetector

Het filmpje met de grote Boze Wolf en de drie biggetjes is een groot succes. Het liedje van de biggetjes wordt een grote hit en Disney besluit om meer filmpjes met de figuren te maken. Dit zijn The Big Bad Wolf (1934), Three Little Wolves (1936) en The Practical Pig (1939). Vooral in het laatste filmpje komt het vernuft van de snuggere Knor naar voren. Met zijn anti-wolvenapparaat, een heuse leugendetector, laat hij Midas bekennen waar hij Knir en Knar heeft verstopt.

Vanaf 1945 zijn Knir, Knar en Knor zijn ook van de partij in de maandelijkse stripboekjes die uitgeverij Dell met de Disney figuren uitgeeft. Zoals je vast wel weet zijn ze in deze verhalen beste vriendjes met Wolfje, de zoon van de grote Boze Wolf. En dat zorgt natuurlijk voor heel veel avonturen!

Wist je dat…
…de Engelse namen van de biggetjes zijn ontleend aan hun eigenschappen? Namelijk Fifer Pig (de fluitspelende big), Fidler Pig (de vioolspelende big) en Practical Pig (de praktische big)

.…je met het ezelsbruggetje “Knir heeft op zijn petje meer” kunt onthouden wie Knir en wie Knar is? Knir heeft namelijk het matrozenpetje met het flapje op

.…de eerste strip van de biggetjes in 1939 in de Nederlandse krant De Telegraaf stond? Knir, Knar en Knor heetten toen nog Lodewijk, Sjambon en Jakob Big. De titel van de strip was De Drie Broers Big en Wouter de Wolf.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer