ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Exclusief voor abonnees: toegang tot de nieuwe app

Nieuw: toegang tot de app

Klaartje Kip

Duckipedia: Klaartje Kip

Klaartje Kip is een prominent lid van de Duckstadse Damesclub en de beste vriendin van Katrien. Nou ja, meestal dan…
Orphan’s Benefit (1934)

Klaartjes eerste optreden is in de korte animatiefilm ‘Orphan’s Benefit’, die verscheen op 11 augustus 1934. Daarin geven Mickey en zijn vrienden een benefietoptreden voor weeskinderen.

Donald zingt een liedje en Clarabella, Karel en Goofy hebben een dans ingestudeerd, maar Klaartje Kip steelt als een ware ster de show met een prachtig operastuk!

Symphony Hour (1942)

Klaartjes aria is zo’n succes dat Mickey haar vaker vraagt om op te treden. In Symphony Hour (1942) staat ze opnieuw op het toneel en speelt ze cello in Mickeys symfonieorkest.

Ook in Grand Opera (1936), Mickey’s Amateurs (1937), Mickey’s Birthday Party (1942) en Bad Ear Day (2013) kunnen we van haar muzikale talenten, eh…genieten.

 

Bad Ear Day (2013)

Klaartjes eerste strip verschijnt in 1943. Daarin is Klaartje het leven in de legbatterij zat en ontsnapt ze -met hulp van Japie Krekel- om een operazangeres te worden in de grote stad.

Al snel duikt ze ook op in Duckstad en wordt ze een van de prominentste leden van de Duckstadse Damesclub. En met dat geroddel is niet iedereen altijd even blij…

Donald Duck 43 van 1958

Met haar indrukwekkende stemgeluid heeft de Duckstadse diva veel aanbidders. Ze is zelfs voor korte tijd de nieuwe vlam van Panchito in een Amerikaanse strip die niet in het Nederlandse weekblad is verschenen.

En dan Barend Kukel, niet te vergeten! Barend is Klaartjes penvriend uit Braadstad. Ze wil eigenlijk niets meer met hem te maken hebben, maar nodigt hem toch uit voor een etentje samen met Katrien en Donald. Wat blijkt: Barend en Donald kunnen uitstekend met elkaar overweg!

Donald Duck 22 van 1973

Zo heet Klaartje in het buitenland:

Engels: Clara Cluck
Duits: Henriette Huhn
Fins: Klaara Kotko
Portugees: Clara de Ovos
Italiaans: Chiquita
Pools: Kwarella Dziobak

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer