ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Keessie

Duckipedia: Keessie

Keessie is een vriendje en klasgenoot van Kwik, Kwek en Kwak. Hij is al in april 1944 bedacht door de Amerikaanse tekenaar Carl Barks!

In het verhaal Drie Kleine Vuile Neefjes verklaren de neefjes NOOIT meer in bad te zullen gaan. Hun vriendje Keessie, met zijn kenmerkende lolly in de hand, doet graag mee. Maar helaas… zijn moeder grijpt hem al op de eerste pagina in de kraag om hem in bad te stoppen. En dat is gelijk het einde van de “vier V-club”, de Vier Verschrikkelijke Vrienden uit de Voorstraat.

Dubbeltje
In november 1944 is Keessie terug. In het verhaal Jacht op een Dubbeltje, ook van Carl Barks, heeft hij een dubbeltje ingeslikt. En laat Donald nu net denken dat dit een van de kostbare dubbeltjes uit zijn muntenverzameling is!

Duckies
Pas in het jaar 2000 verschijnt Keessie weer wat vaker ten tonele. Hij komt dan regelmatig voor in de Duckies-grappen die in dat jaar op de achterkant van de Donald Duck staan. En in nummer van 10 van 2002 krijgt de onschuldige Keessie het steeds weer aan de stok met de nieuwe conciërge van de school, Donald Duck!

Weinig spraakzaam
Keessie is een jongen van weinig woorden. Vaak mompelt hij niet meer dan “Hum jum”. Toch was hij in Donald Duck 26 van 2008 een populaire deelnemer van het televisieprogramma Ei-Factor!

In Nederland wordt Keessie ook wel eens Keesje genoemd. Maar weet je ook hoe hij in het buitenland heet?

Brazilië: Beto
Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Engeland: Herbert
Finland: Joppe
Noorwegen: Hjalmar

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer