ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Heisa McSores

Duckipedia: Heisa McSores

Lui en gulzig… een echte klaploper. Ondanks zijn deftige taalgebruik, kun je Heisa McSores zo het beste omschrijven.

Vaak zien we hem niet opduiken in Duckstad, en dat vindt zijn familie helemaal niet zo erg. Oom Dagobert schaamt zich namelijk voor hem. Zo erg zelfs, dat hij jarenlang voor zijn familie, inclusief Heisa zelf, verborgen houdt dat deze ronde gulzigaard eigenlijk zijn halfbroer is! Veel hebben de broers niets gemeen. Heisa is namelijk iets minder rijk. Sterker nog, het is een arme sloeber!

Gierig

Heisa McSores is in 1994 bedacht door de Amerikaanse tekenaar en schrijver William Van Horn. In Donald Duck Extra 8 van 1999 is te lezen hoe Heisa voor het eerst bij Donald en de neefjes op de stoep staat. Zo gauw hij binnen is, vraagt hij al wat er te eten is. En als het eten op tafel staat, schranst hij alles op voordat zijn neven ook maar iets kunnen nemen. Daarom proberen Donald en de neefjes de ook nog keihard snurkende Heisa op allerlei manieren weg te jagen, maar niets lijkt te lukken!

Heisa zorgt voor heisa

Ondanks zijn luiheid kan deze woerd toch voor veel heisa zorgen. Heisa is namelijk zó lui dat hij zelfs niet vies is van een dutje tijdens werktijd. Daarmee irriteert hij zijn halfbroer Dagobert, waardoor ze vaak enorme ruzies hebben. Gelukkig sluiten de twee na veel gemor toch weer vrede.

Op de vlucht

In de Donald Duck Liefdesspecial van 2014 bewijst Heisa zijn halfbroer zelfs een gunst. Heisa helpt oom Dagobert om de vervelende Jasperijntje bij hem weg te houden. Jammer genoeg werkt dat alleen maar averechts, waardoor ze Heisa (en dus ook Dagobert) nóg leuker gaat vinden. Terwijl Jasperijntje achter Heisa aanrent, vlucht hij naar Verweggistan. Zal hij ooit nog terugkomen?

Wist je dat…

…Heisa een stenencollectie heeft die hij het liefst overal mee naartoe neemt?

…Heisa erg gesteld is op zijn hoed?

…Heisa bij zijn eerste verschijning in Nederland nog Hannes Doorslaper werd genoemd?

Heisa in andere landen

Heisa McSores heeft in het buitenland heel andere namen. Kijk maar!

Engeland/Amerika: Rumpus McFowl

Denemarken: Didrik Slendriand

Duitsland: Dietram Duck

Finland: Unkka Ankka

Frankrijk: Léon Sanzun

IJsland: Gargan Aliönd

Spanje: Rumpus McPollo

Tsjechië: Rupert

Zweden: Slöfus McFjäs

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer