ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Figaro

Duckipedia: Figaro

De kat Figaro is een van de weinige tekenfilmfiguren die eerst een bijrol hadden in een grote tekenfilm en daarna een eigen carrière in de tekenfilmwereld begonnen.

Figaro speelt een hoofdrol in zeven korte tekenfilms met Pluto en Minnie Mouse, maar trad voor ’t eerst op in de tekenfilm Pinokkio uit 1940.Als Figaro ziet hoe veel aandacht poppenmaker Geppetto aan Pinokkio geeft, is hij behoorlijk jaloers. Toch is hij degene die het raam opent, zodat Geppetto de vallende ster ziet en kan wensen dat Pinokkio echt levend wordt. Zonder Figaro zou het hele verhaal van Pinokkio misschien nooit gebeurd zijn!

Hoewel het rond Pinokkio hierna een tijdje stil bleef, dook Figaro dus al gauw weer op in een aantal korte tekenfilms. Hij had zelfs in drie filmpjes de titelrol: Figaro & Cleo uit 1943, Bath Day uit 1946 en Figaro & Frankie uit 1946.

En ook in de strips dook hij in de jaren daarna nog regelmatig op als huisdier van Minnie Mouse. Eigenlijk heeft Figaro net zo’n verhuizing gehad als de muisjes Tom en Pieter uit de film Assepoester, die nu bij oma Duck op zolder wonen. Maar tegenwoordig zien we hem in de Nederlandse Donald Duck meestal weer op de plek waar hij oorspronkelijk thuishoorde, als kat van Pinokkio en Geppetto!

In de Tweede Wereldoorlog had de beroemde luitenant Ian Gleed van de Britse luchtmacht Figaro als mascotte op zijn vliegtuig.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer