ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Eugenia (juffrouw)

Duckipedia: Eugenia (juffrouw)

Juffrouw Eugenia is de secretaresse van oom Dagobert. Maar eigenlijk is ze veel meer dan dat. Deze kranige tante is namelijk ook zijn steun en toeverlaat bij momenten van verstrooiing of gevaar. Maar zul je haar ooit horen mopperen? Welnee! Zelfs niet wanneer ze hele dagen moet overwerken.

Haar eerste werkdag in 1961 was al spannend. Dit is namelijk de dag waarop Zwarte Magica voor het eerst langskomt om het geluksdubbeltje op te eisen, in het verhaal The Midas Touch van de Amerikaanse tekenaar Carl Barks.

Aan Zwarte Magica heeft juffrouw Eugenia sowieso een zware kluif. De gemene toverkol heeft zich nu al een paar keer als de kordate secretaresse vermomd om oom Dagobert om de tuin te leiden!

Maar ze krijgt natuurlijk ook met de Zware Jongens te maken. In pocket 145 wordt 176-176 zelfs verliefd op haar. Daar moet overigens bij vermeld worden dat Eugenia in de pockets een iets jongere uitstraling heeft dan in het weekblad.

Juffrouw Eugenia heeft dus al veel meegemaakt in haar carrière, maar de bestorming van het geldpakhuis door miljoenen ratten in Donald Duck 15 van 1990 werd haar toch echt even te veel.

In Donald Duck 5 van 2008 wordt oom Dagoberts gierigheid juffrouw Eugenia echt even te gortig. Ze heeft al veertig jaar geen opslag gehad en ze overweegt zelfs in staking te gaan!

In Donald Duck Extra 9 van 2009 beleeft juffrouw Eugenia een eigen avontuur. We krijgen haar appartementje te zien. En ook daar staat ze haar mannetje, wanneer ze de nieuwe bovenbuurman van snode plannetjes verdenkt.

Wist je dat juffrouw Eugenia in Nederland is vernoemd naar een medewerkster van de afdeling die in de jaren ’80 de boeken en albums van Donald Duck maakte? Eerder trad ze al eens op, maar toen kreeg ze namen als juffrouw Annie, juffrouw Mirna of juffrouw Praatsma. In het Engels heet ze trouwens Miss Quackfaster.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer