ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Ega Beva

Duckipedia: Ega Beva

Mickey heeft een hoop bijzondere vrienden, maar Ega Beva is misschien wel de vreemdste. Hij komt uit de toekomst, is gek op het eten van mottenballen, bedenkt de mafste uitvindingen en praat een beetje raar.

Ega Beva
Volgens Duckstadse wetenschappers zou de mens er over ongeveer 500 jaar net zo uitzien als Ega Beva.

In 1947 ontmoeten Mickey en Goofy Ega in een enge grot waneer ze moeten schuilen voor het slechte weer. Goofy moet in eerste instantie niets van hem weten, want zulke rare wezens kunnen in zijn ogen niet bestaan. Hij denkt dat Mickey een nieuwe denkbeeldige vriend heeft gevonden.

Cultuurshock
Wanneer Mickey Ega meeneemt naar Duckstad weet hij niet wat hij ziet. Hij moet erg wennen aan zijn nieuwe omgeving. Zo eet Ega bijvoorbeeld de knopen van de jas van een agent op, schiet een radio neer met pijl en boog, valt Pluto aan en baddert in de wasmachine. Gelukkig weet Ega al snel te aarden in Duckstad. Na een aantal dagen blijkt Ega ook een apparaat te hebben waarmee hij in alle talen en zelfs met dieren kan praten. Eindelijk kunnen Mickey en hij met elkaar communiceren en daardoor begrijpen ze elkaar ook beter. Ega blijft daarom voor langere tijd bij Mickey logeren.

Avonturen in Duckstad
Tijdens zijn lange logeerpartijtje beleven Mickey en Ega een heleboel avonturen. Ook Goofy en Ega worden uiteindelijk de beste vrienden wanneer Ega het leven van Goofy redt. De lezer ontmoet in Mickey Maandblad 7 uit 1976 Pflip, Ega’s huisdier. In het bijzijn van deze tnukkelboe (een huisdier uit Ega Beva’s tijd) is het onmogelijk om te liegen. Dat levert een heleboel gênante situaties op voor Mickey en zijn vrienden. En schurken als Boris Boef biechten spontaan al hun criminele daden op aan de politie.

Afscheid van Ega Beva
Na een logeerpartij van drie jaar stuurt Floyd Gottfredson, de striptekenaar en bedenker van Ega Beva, hem terug naar de huis. Ega mist zijn familie en gaat via de grot waarin hij ooit is gevonden, terug naar de toekomst.

Ega Beva in de pockets
Maar de man van de toekomst is met name in Italië erg populair geworden en duikt daar al snel weer op in verschillende verhalen. Die kun in je in Nederland lezen in de Donald Duck Pockets. In deze avonturen blijkt Ega buitenaards te zijn en werkt hij als wetenschapper. Samen met Mickey en zijn vrienden neemt hij het vaak op tegen grote schurken als de Zwarte Schim en de Rijmende Man die de wereld in hun macht willen hebben.

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer