ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Easter eggs

Duckipedia: Easter eggs

Een easter egg (Engels voor paasei) is een grap of een verborgen boodschap die in een computerprogramma, een film, een website, een game, een dvd, een cd of een boek is verwerkt. Net als bij echte paaseieren zitten deze snufjes verborgen en moet je ze zoeken!

Zo bevatten veel Disney films verstopte plaatjes van Mickey Mouse. Soms alleen als schaduw of silhouet, maar een enkele keer is hij ook helemaal te zien! Fans zijn druk op zoek naar deze zogenaamde “Hidden Mickeys” en op het internet wordt er druk over gebabbeld. Meestal zitten ze heel goed verstopt en moet je een echte speurder zijn om ze te vinden.

Tijdens het liedje Wacht maar tot ik koning ben in De Leeuwenkoning halen de aapjes een koekje achter het hoofd van Zazu tevoorschijn in de vorm van Mickeys hoofd. Je moet wel goed kijken, want het gaat erg vlug! Als Assepoester haar lied zingt tijdens het schrobben van de vloer, vormen drie luchtbellen het hoofd van Mickey. Weer een voorbeeld van een “Hidden Mickey”!

Ook de feetjes in Doornroosje eten koekjes in de vorm van zijn bolletje. Meeko en Flit in Pocahontas eten bramen die een wel erg bekende vorm hebben.

Nou is dit alleen nog maar de vorm van Mickeys hoofd! Maar wist je dat hij in De Kleine Zeemeermin helemaal te zien is? In het begin van de film, wanneer Koning Triton de zaal binnenkomt, staat hij samen met Goofy en Donald tussen het publiek. Echt waar!

Het komt wel vaker voor dat de makers figuren uit eerdere Disney films in latere films terug laten komen. Zo zie je Bull en Peggy uit Lady en de Vagebond (links) in de film 101 Dalmatiƫrs meeblaffen met de andere honden in de dierenwinkel (midden). En als je heel goed kijkt kun je het silhouet van de Vagebond zien op de vrachtwagen rechts en Lady staat rechtsonder in de schaduw op straat (rechts).

In De Klokkenluider van de Notre Dame zie je op het marktplein een koopman het vliegende tapijt van Aladdin uitkloppen. Ook Belle loopt over straat!

En vlak nadat Dodger uit Oliver & Co van de piano springt tijdens zijn lied Ik hou van herrie, zie je Jock, Snuif en Peggy uit Lady en de Vagebond en Pongo uit 101 Dalmatiƫrs in het publiek staan.

De Amerikaanse striptekenaar Don Rosa verstopt ook wel eens een Mickey in zijn strippagina’s. Kun jij ze op onderstaande plaatjes vinden?

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer