ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Donna Duck

Duckipedia: Donna Duck

Een aantal jaren was er geen vrouw in het bestaan van Donald. In diverse tekenfilms ging hij voortdurend met mannen op avontuur, maar in 1937 verscheen er opeens een vrouw in zijn leven. Als Don Donald kreeg hij in het gelijknamige tekenfilmpje een zeer korte romance met de Mexicaanse Donna Duck, een kokette señorita met driftig knipperende wimpers.

Al rijdend op een ezeltje stopt Donald onder het raam van Donna Duck, die enthousiast naar buiten huppelt als ze Donald ziet. Het wordt een stormachtige affaire, want Donna’s humeur is volledig vergelijkbaar met dat van Donald. Binnen een paar minuten mept ze hem in zijn gezicht, ramt ze een gitaar stuk op zijn hoofd, gooit ze hem in het water en vertrapt ze zijn foto.

Verliefd op Donald?
Als Donald enige tijd later achter het stuur van een auto onder haar raam verschijnt, is de wispelturige dame meteen weer verliefd. Deze keer duurt de liefde tot de auto kapot gaat. De zelfstandige (en goed voorbereide) Donna haalt een eenwieler uit haar tas en rijdt uit Donalds leven. De rode auto wordt gerepareerd, krijgt het nummerbord 313 en doet nu, bijna zeventig jaar later, nog steeds trouwe dienst.

Als twee druppels water

Lange tijd denken velen dat Donna Duck uit Mexico en Katrien uit Duckstad een en dezelfde persoon zijn. Maar de tekenaar Al Taliaferro maakt al in 1951 duidelijk dat dit niet het geval is. In de Donald Duck-krantenstrips van 6 t/m 18 augustus laat hij Donna een bezoek aan Duckstad brengen. Ze ontmoet daar Donald, Kwik, Kwek en Kwak en natuurlijk Katrien die meteen doorheeft dat Donald best opnieuw voor Donna’s charmes zou kunnen vallen. Katrien houdt Donald goed in de gaten en heeft zelfs een vrouwelijk onderonsje met haar rivale.

Donna is verloofd

Donald Duck probeert indruk te maken op Donna met een Mexicaans pakje. Als hij bij haar aanbelt stelt Donna hem aan een man voor. Donald denkt dat de man de vader van Donna is, maar het blijkt haar verloofde Manuel Gonzales te zijn… Teleurgesteld en beschaamt rent hij snel weer terug naar Katrien, met een bosje bloemen.

Wist je dat…
….de naam van Manuel niet toevallig is gekozen? Het is een knipoog van tekenaar Al Taliaferro naar zijn collega Manuel die toen de Mickey krantenstrips tekende!

Donna en Wisse…

In Donald Duck 14 van 2013 duikt Donna Duck opnieuw op in Duckstad, bij de Hartige Hartenjacht. Samen met haar nieuwe verloofde, Wisse Duck, hoopt ze een gratis picknick te winnen. Maar als ze Wisse na een tijd nergens meer ziet, zet ze haar zinnen weer op Donald, tot grote frustratie van Katrien. Donna duikt niet vaak op in Duckstad… en daar is Katrien maar wat blij mee!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer