ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Exclusief voor abonnees: toegang tot de nieuwe app

Nieuw: toegang tot de app

Donald Duck Extra

Duckipedia: Donald Duck Extra

Een wekelijkse portie Donald Duck is voor een grote groep lezers niet genoeg. Zij willen éxtra avonturenen éxtra strips. Gelukkig kan dat, dankzij Donald Duck Extra! Dit maandblad draait inmiddels ook alweer een tijdje mee.

In maart 1986 verscheen het eerste nummer, en het begon gelijk berespannend. Oom Dagobert nam zijn neven mee op jacht naar de schat van Dick Duckson, waarbij ze het aan de stok kregen met een stel boeven. En zo ging het in de volgende nummers door. Terwijl in Donald Duck Weekblad vooral verhalen staan om te lachen, kun je in Donald Duck Extra avonturen lezen die net even iets spannender en moeilijker zijn.

 

De jonge jaren van oom Dagobert – De schrik van de wildernis

 

 

Je komt er dan ook verhalen tegen van tekenaars en schrijvers, die net even iets afwijken van die in de gewone Donald Duck. Don Rosa, bijvoorbeeld, wiens lange verhalen over de jonge jaren van oom Dagobert in de Extra hebben gestaan. En de Italiaan Marco Rota, die je misschien kent van de avonturen van Donalds Schotse voorvader McWild Duck (of was het nou McWild McDuck? Of MacDonald?). Ook lees je verhalen met figuren die je in het weekblad niet zo vaak ziet, zoals oom Heisa McSores (van de Amerikaanse tekenaar William Van Horn) en het zwerfjongetje Martje de Meeuw. Verhalen voor de fijnproevers!

 

 

Die eerste Donald Duck Extra was eigenlijk niet écht de allereerste. Vanaf 1982 verscheen namelijk al het maandblad Stripgoed, dat er eigenlijk een beetje hetzelfde uitzag. Onderaan de eerste Donald Duck Extra’s stond de naam van deze voorloper dan ook nog klein vermeld, en werden de nummers doorgeteld. Kortom, vanaf 1982 hebben lezers een maandelijkse portie extra avonturen. Hoewel, maandelijks? Sinds 2003 verschijnen er ook regelmatig Extra Donald Duck Extra’s!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer