ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Doc Static

Duckipedia: Doc Static

Tijdreismachines, kloonapparaten, andere dimensies, een middel dat je helemaal elastisch maakt… geen uitvinding is Doc Static te gek. Je kunt je vast voorstellen dat er regelmatig iets mis gaat met de onderzoeken van deze geleerde. En ook de Duckstadse schurken hebben het regelmatig op zijn uitvindingen gemunt.

Gelukkig is Doc goed bevriend met Mickey Mouse, die de pientere professor regelmatig te hulp schiet.

Zijn naam is Engels en betekent Dokter Statisch, wat weer verwijst naar statische elektriciteit. Je kent Doc Static vooral uit de Donald Duck pockets, maar ook in het weekblad duikt hij wel eens op. Zoals in Donald Duck 24 en 25 uit 2009, toen Doc Static en zijn collega Willie Wortel de handen ineen sloten. Door Willies nieuwe energiemachine is Donald in een andere dimensie beland en zit heel Duckstad zonder stroom. Maar voor zo’n probleempje draait Doc Static zijn hand natuurlijk niet om en zijn Donald én Duckstad al snel gered.

En die keer in 2011, toen Doc met Minnie Mouse op avontuur ging. Minnie wilde wel eens meemaken hoe het spannende leven van Mickey was… en voor Doc Static was het fijn om ook zelf eens voor held te kunnen spelen.

Wist je trouwens dat Doc Static ook wel eens door Mickey in de problemen is gebracht? In de Uitvindersspecial van 2013 geeft Mickey de professor voor zijn verjaardag een geheimzinnige gyroscoop, waardoor de twee vrienden in een ander universum belanden!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer