ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Detectives

Duckipedia: Detectives

Wat Magica ook uitspookt op de Vesuvius, het gebeurt nooit onopgemerkt. Daar zorgen de twee detectives van Dagobert Duck wel voor. De twee mannen houden zich schuil bij het huisje van Magica, vaak in de bosjes. Daar doen ze verslag van alles wat ze zien. Zien ze groene rook uit de schoorsteen komen? Of horen ze een gemeen lachje? Dan is het duidelijk dat de gemene heks weer eens iets in haar schild voert!

De twee detectives doken voor het eerst op in Donald Duck 27 uit 1972. In het verhaal ‘Een dubbeltje op z’n kant’ zien we hoe Dagobert Duck aan de neefjes vertelt dat hij twee spionnen naar de Vesuvius heeft gestuurd om de boel in de gaten te houden. En dat is hard nodig! De detectives zien het huisje van Magica donderen en bliksemen van de toverspreuken…

 

 

Niet gemakkelijk

Dat de twee detectives het niet altijd makkelijk hebben met een baas als Dagobert Duck, blijkt wel in het verhaal Operatie Vesuvius, dat in Donald Duck 1 uit 1997 staat. Terwijl Donald zich met de neefjes en oom Dagobert staat te bekommeren om een nieuwe blouse voor Katrien, komt Magica aanvliegen. Ze gooit poefbommen en roept dat ze de twee spionnen heeft uitgeschakeld. Dat Magica de twee inderdaad flink heeft aangepakt, kun je hieronder zien.

Als de detectives weer een beetje zijn opgeknapt, staat in Donald Duck 18 uit 2010 hun volgende klus alweer te wachten in het verhaal ‘Stilte voor de storm’. Niet alleen de detectives van de Vesuvius, maar ook de detectives die de Zware Jongens in de gaten houden, worden bijeen geroepen in het geldpakhuis. Ze krijgen allemaal op hun kop van Dagobert Duck omdat ze hun werk niet goed genoeg zouden doen. En dat schiet bij de detectives in het verkeerde keelgat. Het gaat zelfs zo ver dat ze Dagobert Duck een lesje willen leren! Hoe ze dat doen, kun je hieronder zien. Ze doen zich voor als echte boeven!

Gelukkig is de ruzie inmiddels bijgelegd en zijn de detectives weer terug op de Vesuvius. Gelukkig maar, want zoals je kunt zien: Magica zit nooit stil!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer