ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Lees Donald Duck nu ook digitaal!

Lees digitaal Duckies!

Damesclub

Duckipedia: Damesclub

Wie in Duckstad op de hoogte wil blijven van de laatste roddels, nieuwtjes en achterklap moet bij de Duckstadse Damesclub zijn. Gewapend met liters thee, bonbons en gebakjes komt deze indiscrete verzameling van Duckstadse dames regelmatig bijeen om iedereen te bespreken. Vaak worden er niet al te vriendelijke dingen verteld!

Chique imago

In het prille begin van de Damesclub heeft de club voornamelijk een chique imago. Kijk maar eens hoe blij Minnie is als ze een uitnodiging krijgt van de voorzitster van de Damesclub (Mickey Mouse Op Glad IJs, 1990). In de loop der jaren zal duidelijk worden dat de Damesclub zich niet altijd even keurig gedraagt… Roddelen is gelukkig niet het enige wat de Damesclub doet. De dames zijn ook zeer bedreven in het organiseren van evenementen, vaak voor het goede doel. Zo zamelen ze bijvoorbeeld geld in voor de arme kinderen in Krotdorp (Donald Duck 13 – 2008).

Ondanks hun goede bedoelingen voor de arme Krotdorpse kinderen slaan de dames een tikje door. Terwijl ze druk aan het collecteren zijn om de arme kinderen een boottochtje aan te kunnen bieden, komen ze er achter dat de Liefdadigheids Vereniging Poendorp voor hetzelfde doel aan het collecteren is. Uiteindelijk loopt het behoorlijk uit de hand en gaan de dames elkaar zelfs te lijf!

Niet alleen de dames zelf zijn slachtoffer van hun eigen enthousiasme. Ook Donald heeft regelmatig te kampen met de goede bedoelingen van de dames. Zo werd hij door een poging om Katrien te helpen bij de Missverkiezing per ongeluk Miss Duckstad 1996 (Donald Duck 19 – 1996).

Ook moet de arme Donald verkleed als Katrien ‘gastvrouw’ zijn voor een damesclubdiner waarbij Freule Zwetsklep eregast is (Donald Duck 39 – 2008). De freule maakt het Donald niet gemakkelijk, om nog maar te zwijgen over haar hond Snoesje. Donald doet enorm zijn best, maar kan niet voorkomen dat hij toch door de mand valt.

Maar vaker nog worden zowel Donald als Guus gevraagd zich in te zetten om de acties van de dames tot een goed eind te brengen. Zo strijden Donald en Guus samen om de titel Grote Kindervriend in de enorme Paasoptocht die de Damesclub heeft georganiseerd (De Beste Verhalen van Donald Duck deel 21). Dit leidt tot een zure strijd tussen Donald en Guus waarbij Donald uiteindelijk als ‘winnaar’ uit de bus komt. Het meest bekende en trouwe lid van de Damesclub is Katrien Duck, maar ook Clarabella Koe, Klaartje Kip en Minnie Mouse zijn vaak van de partij. Zo maakten ze met z’n drietjes al eens een reisje naar Spanje onder leiding van Otto van Drakenstein (Donald Duck 27 – 1965).

De Damesclub gaat dus al een aardige tijd mee en zorgt regelmatig voor rumoer in Duckstad. En zo lang er thee, bonbons en nieuwtjes in Duckstad zijn, blijft de Damesclub nog wel even bestaan!

Bekijk meer Duckipedia

Bekijk meer